Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 18.04.2024, 21:59
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Липень » 31

Витрати державного бюджету на утримання різноманітних інспекцій та контролюючих органів складають понад 24 млрд. грн. на рік, в цих структурах працюють тисячі людей, і в той же час за рахунок хабарів щорічно виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 млрд. грн.

Про це сьогодні йшлося на розширеній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана за участі міністрів, представників міністерств та контролюючих органів, де обговорювалось питання скорочення кількості центральних органів виконавчої влади, що здійснюють державний нагляд (контроль) у відповідних сферах.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення на 70% скоротити  витрати на утримання органів центральної виконавчої влади, які здійснюють контрольно-наглядові повноваження.

«Тиск на бізнес, що сповільнює економічних розвиток і призводить ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Ігор Білоус: Система електронного адміністрування ПДВ призведе до значного зменшення обсягу тіньової економіки

 «Система електронного адміністрування ПДВ призведе до значного зменшення обсягу тіньової економіки. Запровадження такої системи є необхідним для держави, бізнесу та країни в цілому. Наслідком запровадження електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес, зменшення впливу людського фактору та зменшення рівня корупції», - сказав Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус, коментуючи ухвалений Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України».

За словами Голови ДФС України, така система значно збільшить надходження податку на додану вартість до державного бюджету. «Це підвищить прогнозованість процесу мобілізації податку на додану вартість до де ... Читати далі »

Переглядів: 661 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо коригування показників)

Законом внесено зміни до бюджету у зв'язку з необхідністю врегулювати питання, пов'язані з боєздатністю держави.

Зокрема, законом збільшено доходну та видаткову частини Державного бюджету України на 2014 рік, а також одночасно збільшено граничний обсяг державного боргу. Згідно із відповідним законопроектом, додаткові бюджетні доходи запропоновано отримати за рахунок надходжень, зокрема, від: податку на доходи фізичних осіб; плати за користування надрами; програм допомоги Європейського Союзу; акцизного податку; неподаткових надходжень, тощо.

Одночасно запропоновано зменшити видатки на фінансування органів влади та низки бюджетних програм.

Відповідний законопроект зареєстровано за №4308а ... Читати далі »

Переглядів: 1089 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" (щодо удосконалення окремих положень)

Проектом закону запропоновано: скасувати пільгове оподаткування податком на прибуток підприємств прибутку суб'єктів готельної діяльності та підприємств галузі електроенергетики, які виробляють електричну енергію виключно з відновлювальних джерел енергії;

обмежити пільгове оподаткування податком на прибуток підприємств інститутів спільного інвестування;

скасувати оподаткування за зниженою ставкою (10%) прибутку, отриманого від операцій з цінними паперами та деривативами;

скасувати звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості;

скасувати оподаткування за нульовою ставкою ПДВ послуг з перевезення пасажирів швидкісними потягами Інтерсіті +;

продовжити д ... Читати далі »

Переглядів: 790 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Для отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом по податках і зборах в онлайн-режимі запрошуємо платників податків скористатись послугами онлайн-сервісу Міндоходів – «Електронний кабінет платника податків».

Як і інші працюючі сервіси, особистий кабінет зорієнтований на підвищення рівня комфорту під час взаємодії з контролюючими органами та на скорочення витрат часу для відвідин органів доходів і зборів.

Електронний кабінет платника податків, зокрема, дає змогу побачити стан розрахунків із бюджетом по податках і зборах, підготувати, заповнити й надіслати податкову звітність в електронному вигляді, перевірити звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути подану звітність незалежно від способу її подання.

До того ж використання електронного сервісу забезпечує доступ платника податків до податкового календаря, який нагадає користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів. Окрім цього, клієнт може п ... Читати далі »

Переглядів: 700 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Хмільницька ОДПІ інформує, що з 1 серпня 2014 року  мінімальна оптова-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби складатиме 133 грн. (за 1 літр 100%-го спирту), відповідно  роздрібна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби - 199,5 грн. Для прикладу, на горілку мінімальна роздрібна ціна становитиме 39,90 грн. за 0,5 л. (до цього часу – 34,90 грн.).

Крім того, з 1 серпня зростуть на 14,3% ціни й на інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, зокрема мінімальна оптово-відпускна ціна зросте до 144,97 грн., а роздрібна - до 217,45 грн. (за 1 літр 100%-го спирту).

Підвищення цін на алкогольні напої передбачено постановою Кабінету Міністрів України "Про розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої" від 11.06. 2014  № 177.

У випадку торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни до суб’єкт ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024