Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 21:38
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 09

Починаючи з 1 липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ, яка передбачає реєстрацію всіх податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, працює на постійній основі в режимі 24/7/365 (без перерв на святкові та вихідні дні) та забезпечує в розрізі платників податку автоматичний розрахунок суми податку, в межах якої здійснюється така реєстрація.  Тобто, при реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування в ЄРПН постійно відбувається перевірка наявності у платника, який здійснює таку реєстрацію, достатньої реєстраційної суми. Отож, аби отримати можливість зареєструвати в ЄРПН податкову накладну або розрахунок коригування реєстраційна сума платника податку повинна бути більшою або дорівнювати сумі ПДВ, зазначеній у вказаних документах. Якщо така реєстраційна сума є меншою ніж сума ПДВ, зазначена у податковій накладній або розрахунку коригування, у реєстрації вказаних податкової накладної або розрахунку коригування буде ... Читати далі »

Переглядів: 743 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

Про визначення об’єкта оподаткування рентною сплатою при видобуванні нерудних корисних копалин для будівельних матеріалів

 Пунктом 252.19 ст. 252 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) встановлено порядок визначення об’єкта оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин (далі – Плата). Зокрема, платнику надано право самостійно визначати обсяг (кількість) відповідного виду товарної продукції гірничого підприємства з урахуванням складу вихідної сировини, умов конкретного виробництва, особливостей технологічного процесу та вимог до кінцевої продукції і нормативних актів, що регламентують вимоги до відповідного виду товарної продукції гірничих підприємств стосовно визначення якості сировини та кінцевого продукту в лабораторіях, атестованих згідно з правилами уповноваження та атестації у державній метрологічній системі.

 Разом з тим, непоодинокими є випадки зловживання платникам ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

За 8 діб роботи системи електронного адміністрування ПДВ (CEA) в звичайному режимі в ЄРПН зареєстровано 4,2 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ майже 14 млрд., грн. Також зареєстровано 18,5 тис. митних декларацій на суму ПДВ 3,2 млрд. грн. та здійснено 40 тис. операцій поповнення електронних рахунків на суму більше 2 млрд. грн.

 Про те як CEA запрацювала в звичайному режимі та про її відмінності від тестового розповіли Голова ДФС Роман Насіров та директор департаменту методології з питань оподаткування Неля Привалова під час прес-брифінгу, який відбувся 9 липня в Українському кризовому медіа-центрі.

 Днями, з 1 липня, відповідно до законодавства, реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі стартувала в звичайному режимі. До цього, а саме з 1 лютого, вона працювала у тестовому.

 Є декілька основних відмінностей у функціонуванні системи до і після. Відтепер всі податкові накладні та розрахунки коригування реєстр ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

Згідно із статтею 69 Податкового кодексу України банки зобов'язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків – юридичної особи, у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка. При цьому встановлено, що датою початку видаткових операцій за рахунком платника податків є дата отримання банком повідомлення контролюючого органу про взяття рахунка на облік у контролюючих органах, або дата, визначена як дата взяття на облік у контролюючому органі за мовчазною згодою.

Обмін інформацією щодо відкриття/закриття рахунків платників податків в електронному вигляді між ДФС України та фінансовими установами здійснюється шляхом обміну електронними документами. Електронні повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків банками надсилаються на адресу Інформаційного порталу Державної фіскальної ... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

  Управління власної безпеки Головного управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що протягом травня-липня  2015 року на території Вінницької області поновилися факти шахрайських дій від імені працівників територіальних підрозділів Державної фіскальної служби  України.

Так, невідомі особи з проханням надати „матеріальну допомогу” в зв’язку із перевіркою інспекції,  здійснюють дзвінки на номери телефонів, як службові, так і домашні (мобільні) суб’єктів господарювання, при цьому в більшості випадків, називаються начальниками територіальних підрозділів Головного управління ДФС у Вінницькій області.

... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

Щодо порядку виробництва та обігу пива

Законодавчо визначена норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв починає діяти з 1 липня 2015 року (згідно з абзацами четвертим - шостим підпункту 10 пункту 2 розділу II Закону України від 28 грудня 2014 року
№ 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71).

Поняття «алкогольні напої» визначене у підпункті 14.1.5 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та в абзаці сьомому статті 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових вир ... Читати далі »

Переглядів: 833 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024