Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:38
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів

Президент Петро Порошенко в присутності Керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе та її заступника – керівника Патрульної поліції Олександра Фацевича підписав Закон (№1446-VIII) «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції».

Глава держави зазначив, що другий рік поспіль через агресію Росії на сході України гинуть українці. Однак, не менш жахливою є статистика загиблих в мирній частині країни, більшість з яких стали жертвами ДТП. «Кожна п’ята дорожньо-транспортна пригода у нас скоюється нетверезими водіями», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко позитивно оцінив реформу поліції, яка разом з армією стала символом довіри народу. За словами Президента, можливо, деяким із нових поліцейських необхід ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

ТЕМА НОМЕРА

Капіталізація фінансових витрат

У темі номера з’ясуємо, як правильно розрахувати суму фінансових витрат, яка підлягає капіталізації, та як відобразити її в обліку.

 

ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Сплата податку фізичними особами

Фізичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У 2016 р. податок на нерухоме майно сплачується фізичними особами за звітний 2015 рік.

http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/10020

 

МИТНА СПРАВА

Переміщення транспортних засобів особистого користування через адмінкордон ВЕЗ «Крим»

В’ї ... Читати далі »

Переглядів: 676 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

В.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан на чолі української делегації перебуває з робочим візитом у Грузії (24 – 27 липня 2016 року).

Сьогодні,у рамках візиту учасники української делегації зустрілися з Генеральним директором служби доходів Грузії Георгієм Табуашвілі. Сторони обговорили актуальні питання функціонування митних органів України та Грузії, зокрема, було презентовано митні і податкові реформи Грузії.

«Для проведення ефективних реформ у митній сфері дуже важливо залучення успішного світового досвіду. Ми будемо аналізувати найкращі здобутки та напрацювання наших колег, адаптувати їх до наших реалій та залучати у практичну діяльність українських митників», - повідомив Мирослав Продан.

Під час візиту українська делегація також відвідає пункти митного контролю та оформлення Грузії, а також под ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

Відповіді на це питання шукатимуть учасники засідання «круглого столу» під назвою «Регуляторні бар’єри для МСП в Хмільнику: можливі шляхи подолання», який відбудеться 26 липня, в конференц-залі міської ради.

Початок о 14.00.

Участь в засіданні візьмуть представники виконавчих органів міської ради, депутати міської ради, підприємці міста, громадськість та представники засобів масової інформації.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в засіданні «круглого столу».

Контакти:

Віталій Дорох

067 425 84 95

doroh-hm@yandex.ru

... Читати далі »

Переглядів: 760 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

Лист  Департаменту з питань праці

Державної служби України з питань праці  

 від 29.04.2016 р. № 5043/4/4.1-ДП-16       

 Відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.      

  Порядок повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. N 413 &q ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

Види діяльності, що підлягають ліцензуванню згідно із Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності»

... Читати далі »
Переглядів: 883 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 24.07.2016 | Коментарі (0)

Перегляд вебінару на тему декларування рентної плати і екологічного податку та висвітлення актуальних питань справляння земельного податку і орендної плати за землю!

На численні звернення платників рентної плати та екологічного податку завідувач сектору місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Тетяна Шпундра розповіла про типові помилки, допущені при складенні Податкових декларацій з рентної плати та екологічного податку за 1 квартал п.р., роз’яснила як правильно заповнювати декларації та додатки до декларацій. Також лектор відповіла на питання із вказаних платежів та земельного податку.

Вона нагадала, що улипні набрали чинності зміни до податкового законодавства. Деякі з них. З 1 липня не оподатковуються  ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 24.07.2016 | Коментарі (0)

Подання податковим агентом уточнюючого податкового розрахунку за ф. № 1-ДФ за періоди, за якими минув строк позовної давності (1095 днів), Податковим кодексом України не передбачено.

  Відповідно до п.50.1 ст.50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст.102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.
 Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, пр ... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 24.07.2016 | Коментарі (0)

Де платнику можна отримати форму Примірного договору про визнання електронних документів для подання до контролюючих органів звітності в електронному вигляді?


     Відповідно до п.п. 5.2 п. 5 розділу ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233 (далі – Інструкція), платник податків отримує в контролюючому органі за місцем реєстрації або на офіційному веб-порталі ДФС України текст примірного договору про визнання електронних документів (далі – Примірний договір), безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення формування та подання до органів ДФС податкових документів в електронному вигляді.
     Форма Примірного договору наведена у Додатку 1 до Інструкції.
     На офіційному веб-п ... Читати далі »

Переглядів: 690 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 22.07.2016 | Коментарі (0)

Пропонуємо переглянути підбірку актуальних питань – відповідей щодо прав платників податків, зборів, платежів. Тема: податкові пільги, податкова звітність, використання печаток у підприємницькій діяльності.

1. Чи має право юридична особа відмовитися від використання податкової пільги, що надана безпосередньо такій особі (крім податкової пільги з ПДВ та акцизного податку), та яким чином?

Відповідь:   Юридична особа, якій безпосередньо надана податкова пільга вправі відмовитися від використання податкової пільги чи зупинити її використання на один або декілька податкових періодів, повідомивши про своє рішення письмово контролюючий орган за місцем податкової реєстрації.

2. Чи має право ФОП відмовитися від використання податкової пільги (крім податкової пільги з ПДВ та акцизного податку), що надана безпосередньо йому та яким чином?

Відповідь:   Відповідно до п.30.4 ... Читати далі »

Переглядів: 830 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 22.07.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 358 359 »
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024