Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 17:45
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 21 » Андрій Клюєв: Електронна реєстрація власної справи повинна дати конкретний економічний ефект
10:07
Андрій Клюєв: Електронна реєстрація власної справи повинна дати конкретний економічний ефект

В Уряді розраховують на достатній економічний ефект від введення електронної реєстрації підприємств та інших кроків з усунення адміністративних бар'єрів на шляху бізнесу. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»» щодо проведення електронної реєстрації», який днями набрав чинності.

Він повідомив, що зареєструвати підприємство тепер буде простіше. Електронна реєстрація виключає необхідність заявникам напряму контактувати з державним реєстратором, що зводить до мінімуму корупційні дії на цьому етапі, заявив Андрій Клюєв.

«Знаю, що підприємці на цей закон чекали давно. Ті реалії, які ми на жаль мали – а це ходіння від кабінету до кабінету і безкінечний процес збирання все нових і нових довідок, забирали і час, і здоров‘я і, зрештою, бажання відкривати власну справу. За кожним реєстратором прослідкувати неможливо. А от забрати в них можливість займатися такою практикою – в наших силах. Переконаний, такий крок Уряду дасть конкретний економічний ефект», - зазначив Андрій Клюєв. Він наголосив, що завдяки змінам втрачає сенс підробка документів реєстраційної справи, а отже зменшує можливості для «рейдерів».

Згідно з новим Законом, заявнику досить лише електронною поштою надіслати відповідний документ державному реєстратору. Останній, в свою чергу, здійснює облік одержаного  ним  від  заявника  електронного документа і  проводить необхідні реєстраційні дії. Після цього - надсилає  заявнику відповідний підтверджуючий документ в  електронному вигляді та у звичайному паперовому форматі.  У разі  наявності  підстави  для  відмови  у проведенні державної реєстрації заявникові надсилається відповідне повідомлення в електронній формі.

Перший Віце-прем‘єр-міністр України також нагадав, що наприкінці серпня набуде чинності ще один закон, спрямований на спрощення започаткування власної справи. Йдеться про Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту» (№ 3262-VI від 21.04.2011року).

За словами Андрія Клюєва, для кожної з організаційно-правових форм юридичних осіб буде розроблений типовий модельний статут. Однак засновники підприємства самі ухвалюватимуть рішення про те, чи провадити діяльність на підставі модельного статуту чи розробляти для себе індивідуальний, зазначив він.

«Модельний статут, по-перше, зменшує ризики від підроблення установчих документів, по-друге, зменшує затрати на виготовлення установчих документів, оскільки вже немає потреби звертатися з цією метою до юридичних компаній, а по-третє, не вимагає нотаріального посвідчення», - додав Перший віце-прем’єр-міністр України.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту» вступить в дію 28 серпня 2011 року.

 

Джерело: Урядовий портал

Переглядів: 985 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024