Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 18:05
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Асоціація платників податків України та Міндоходів України домовилися про співпрацю
22:42
Асоціація платників податків України та Міндоходів України домовилися про співпрацю

Президент Асоціації платників податків України Валентина Арбузова та Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко 2 жовтня підписали Меморандум про співробітництво.

Меморандум є публічною угодою та декларує спільне прагнення втілювати у життя ефективні форми співпраці для створення сприятливих умов розвитку підприємництва в Україні, забезпечувати контроль за дотриманням податкового та митного законодавства, запобігати правопорушенням у галузі податкових та митних відносин.

 «Ми, як організація з 15-річною історією, знаємо, наскільки важливі для платників податків у їх взаємовідносинах з органами влади зворотній зв'язок, довіра та взаємовідповідальність. Виступаючи на підтримку добросовісного підприємця, ми працюємо над тим, щоб наші ініціативи відображалися в чинному законодавстві. Тому вже багато років поспіль АППУ є основним стратегічним партнером органів податкової служби, а сьогодні – органів Міністерства доходів і зборів. Ми продовжимо співпрацю у напрямі удосконалення податкових норм і ефективного захисту прав та законних інтересів платників податків», - зазначила президент Асоціації платників податків України Валентина Арбузова.

Одним із важливих пунктів Меморандуму є створення спільної, постійно діючої Узгоджувальної комісії з розгляду проблемних (спірних) питань у сфері оподаткування.

Функціями комісії буде:

- розгляд та аналіз конфліктних ситуацій, що виникли між платниками податків та структурними підрозділами Міністерства в процесі сплати та адміністрування податків та зборів;

- сприяння у вирішенні проблемних ситуації виключно в правовому полі, дотримуючись презумпції невинуватості та не порушуючи прав  платників податків

- у разі виявлення та доведення наявності неправомірних дій чи порушень норм чинного податкового та митного законодавства з боку посадових осіб структурних підрозділів Міністерства, вжиття заходів щодо усунення та недопущення в майбутньому таких проявів.

Згідно з підписаним документом проводитиметься спільна робота з удосконалення податкового та митного законодавства, а також залучення представників Асоціації до здійснення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів.

Також сторони домовилися про розробку системи зворотного зв’язку між територіальними органами Міндоходів, громадськими організаціями та платниками податків у податковій та митній сферах.

Документ підписано з метою розбудови партнерських відносин між платниками податків та органами Міністерства доходів і зборів.

Новини АППУ

http://appu.org.ua/articles/5356

 

Переглядів: 852 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024