Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 20:03
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Лютий » 12 » Через шість місяців у Хмільнику унікальні курортні ресурси захищатимуть три режимні зони
23:57
Через шість місяців у Хмільнику унікальні курортні ресурси захищатимуть три режимні зони

Курорт Хмільник, зокрема території родовища лікувальних торф’яних грязей, свердловин мінеральних радонових вод,  перебуватимуть під особливою охороною. Уряд 8 лютого 2012 року прийняв постанову № 63 «Про затвердження режиму округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник»

 Передбачено три режими - зони суворого режиму, зони обмежень та  зони спостережень. 

 Перша зона (суворого режиму) встановлюється для захисту території родовища лікувальних торф’яних грязей, свердловин мінеральних радонових вод.  На межі цієї зони родовища через кожні 300 метрів  будуть встановлені стенди з інформацією про відповідний режим. Санаторно-курортні заклади огороджують межі свердловин мінеральної радонової води металевою сіткою. Експлуатація родовищ мінеральних радонових вод та лікувальних торф’яних грязей, систематичне спостереження за хімічним складом та фізичними властивостями мінеральних радонових вод і лікувальних торф’яних грязей  здійснюються відповідно до технологічних схем раціональної експлуатації таких родовищ, що затверджені в установленому законодавством порядку.

 Дія режиму зони обмежень (друга зона) поширюється на територію, з якої відбувається стік поверхневих і ґрунтових вод до місця виходу на поверхню мінеральних радонових вод або до родовища лікувальних торф’яних грязей. Також режим обмежень діятиме на території, на якій розміщені санаторно-курортні заклади та заклади відпочинку, і на території, призначеній для їх будівництва згідно з генпланом міста та містобудівною документацією. Відповідно до документа, проекти будівництва (розширення) санаторно-курортних закладів та закладів відпочинку на курорті Хмільник незалежно від їх підпорядкування розробляються відповідно до завдання на проектування, погодженого з Мінінфраструктури, МОЗ та Вінницькою облдержадміністрацією.

 Третя зона поширюється на територію формування і використання гідромінеральних ресурсів, лісові насадження навколо курорту. Зона спостережень також діятиме на територіях, господарське використання яких без дотримання встановлених для округу санітарної охорони правил може несприятливо впливати на родовища, ландшафтно-кліматичні умови курорту, його природні та лікувальні ресурси.

 При цьому у межах першої, другої та третьої зон забороняється провадження певних видів господарської діяльності відповідно до Закону України "Про курорти”.

 Забезпечити проведення заходів щодо встановлення режиму округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник належить Вінницькій обласній державній адміністрації у шестимісячний строк.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244951595&cat_id=244274160

 

Переглядів: 1005 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024