Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 16.04.2024, 07:05
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 16 » До уваги платників податків!
08:12
До уваги платників податків!

На численні листи, що надходять до Державної казначейської служби України з питань коректності розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Реєстр) Державна казначейська служба України повідомляє наступне:

- Платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Реєстрі на суму податку, обчислену за формулою, визначеною у пункті 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.14 №569.

Суму податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Реєстрі обчислює Державна фіскальна служба України. Вона ж оприлюднює на офіційному веб-сайті алгоритми обрахунку показників формули обчислення зазначеної суми та джерела їх формування.

Казначейство в режимі on-line надає Державній фіскальній службі України дані щодо суми коштів, перерахованих платником податку з власного поточного рахунка на електронний рахунок з 1 січня 2015 року, які є лише однією із складових зазначеної формули.

- Казначейська система електронного адміністрування податку на додану вартість працює повністю в автоматичному режимі та передає інформацію до Державної фіскальної служби про стан рахунків в режимі реального часу (on-line). 

- Підставою для перерахування сум податку до бюджету або на спеціальні рахунки, а також повернення помилково або надміру сплачених коштів є виключно Реєстри Державної фіскальної служби України (пункти 21, 26 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.14 №569). 

- Однією із причин, з якої не перераховуються кошти до бюджету є арешт коштів на електронних ПДВ-рахунках на підставі постанов державних виконавців та рішень судів. При наявності в Казначействі постанови або рішення суду про зняття арешту з коштів боржника, відповідні ПДВ-рахунки розблоковуються.

- Казначейство забезпечує роботу системи електронного адміністрування податку на додану вартість в межах повноважень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 16.10. 2014  № 569 та в чіткій відповідності до вимог Угоди про інформаційне співробітництво між Державною фіскальною службою України та Державною казначейською службою України.

Державна казначейська служба України не надає інформації на запити щодо стану ПДВ- рахунків, коригування сум та реквізитів електронних ПДВ-рахунків, закриття їх, а перенаправляє такі запити за належністю до Державної фіскальної служби України.

Державна казначейська служба України

http://www.treasury.gov.ua/main/uk/publish/article/275552

 

Переглядів: 722 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024