Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 18:40
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Вересень » 26 » ДПС у Вінницькій області консультує
08:23
ДПС у Вінницькій області консультує

Хмільницька ОДПІ інформує платників податків , що з метою розширення сервісних послуг платникам податків на веб-сайті «Моя Віннниця» http://www.myvin.com.ua/ua/dpa.htm  фахівці ДПС у Вінницькій області надають  консультації  платникам податків. Пропонуємо Вашій увазі останні консультації, які отримані  платниками від податкового відомства.

177. Ольга 14.09.12 15:49 

Мною внесені власні кошти на розрахунковий рахунок, який відкритий для підприємницької діяльності. Чи включається такі кошти до доходу платника єдиного податку?

ДПА 14.09.12 16:05

Власні кошти, внесені на розрахунковий рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, включаються до доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку. Оскільки відповідно до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року №492 поточні банківські рахунки для фізичних осіб - резидентів поділяються на: поточні рахунки фізичних осіб - підприємців, які відкриваються для здійснення підприємницької діяльності та поточні рахунки фізичних осіб, які не є підприємцями. А доходом платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

178. Олег Петрович 14.09.12 15:53 

Перебуваючи на другій групі платника єдиного податку мною в другому кварталі 2012 року були надані послуги юридичній особі на загальній системі оподаткування. Які штрафні санкції передбачені за таке порушення?

ДПА 14.09.12 16:25

Якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку другої групи надала послуги, у тому числі побутові, не платнику єдиного податку, тобто здійснила вид діяльності, який не дає право на застосування спрощеної системи оподаткування, то орган державної податкової служби має право анулювати свідоцтво платника єдиного податку та дохід, отриманий від такого виду діяльності, оподатковується за ставкою єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

183. ElenaD 17.09.12 14:18 

Доброго дня. Підскажіть будь ласка. Якщо в єдиному реєстрі податкових накладних помилково було зареєстровано накладну з невірним номером, а покупцеві буде видано податкову з вірним номером та відображено в реєстрі податкових накладних з відповідним номером (вірним) Чи можливо виправити номер в єдиному реєстрі?

ДПА 24.09.12 13:17

Доброго дня ! Дякуємо за питання!

Оскільки механізм вилучення чи будь – якого іншого виправлення помилково занесених чи занесених з порушеннями встановленого порядку податкових накладних до ЄРПН відсутній, виправити помилку у податковій накладній, яка занесена до Єдиного реєстру неможливо.

Тобто, якщо показники документа, вказані платником при його реєстрації в Єдиному реєстрі, не відповідають тим, що містяться у податковій накладній, такий документ не може бути виключений з Єдиного реєстру і не може бути підставою для формування податкового кредиту покупцем.

 При цьому платник має право повторно зареєструвати в Єдиному реєстрі (протягом п’ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання) правильно оформлену податкову накладну, яка підлягає включенню до реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та відображенню у деклараціях контрагентів.

Слід зазначити, що наявність в Єдиному реєстрі помилок спричиняє розбіжності між даними Єдиного реєстру та реєстру виданих податкових накладних платника податку - продавця. Ці розбіжності є податковою інформацією, що свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи податкової служби. Відповідно, платник має надати пояснення щодо суті таких розбіжностей та документальні підтвердження своїх пояснень.

http://www.myvin.com.ua/ua/dpa.html

 

Переглядів: 1074 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024