Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 22:17
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Січень » 24 » Ігор Білоус: Головний резерв наповнення бюджету, на сьогодні чи не єдиний, – це кошти, виведені з тіні
21:51
Ігор Білоус: Головний резерв наповнення бюджету, на сьогодні чи не єдиний, – це кошти, виведені з тіні

«Головний резерв наповнення бюджету, на сьогодні чи не єдиний, – це кошти, виведені з тіні, та пожвавлення виробництва завдяки відновленню балансу між потребами бізнесу та інтересами держави, який був повністю зруйнований попередньою владою», – заявив Ігор Білоус сьогодні, 23 січня, під час прес-конференції.

  Керівник фіскальної служби, зокрема, відзначив, що в умовах війни та втрати територій, що призвели до падіння економіки та зменшення обсягів реалізації, у минулому 2014 році зібрано податків більше, ніж у 2013 році. Така результативність стала можливою завдяки активній боротьбі з тіньовою економікою.

 Крім того, за словами Ігоря Білоуса, в умовах протистояння зовнішній агресії, яка відображається на економічному стані країни, ДФС зобов’язана швидко реалізовувати нововведення у податковій системі України.

  «Українське суспільство потребує простих та зрозумілих кроків від влади. Саме одним із них є початок змін у податковій системі України, яка є основою стабільної та успішної європейської країни. Сьогодні ми впроваджуємо лише відкриту, прозору та конструктивну позицію головних фіскальних органів країни, тому що тільки так ми здатні зупинити розхитування економічної стабільності», – наголосив керівник фіскальної служби.

 

 Одним із кроків, які покликані врегулювати проблемні правовідносини між бізнесом та державою, Голова ДФС назвав механізм податкового компромісу, який набув чинності з 17 січня поточного року.

 Завдяки йому бізнес отримав можливість уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за несплачені податки. Так, держава пробачає підприємцям раніше недоплачені податки за відносно невелику компенсаційну плату у сумі лише 5% від обсягів занижених податкових зобов’язань, тоді як решта 95% вважатимуться погашеними. Бізнес при цьому отримає можливість працювати легально й чесно, проходити аудит та залучати фінансування для розвитку підприємницької діяльності.

 «Цей закон розроблявся спільно з бізнесом. Сьогодні ми працюємо над створенням бази підприємств, які мають бажання скористатися механізмом податкового компромісу. Вже є певна черга таких підприємств, з якими розпочато діалоги щодо розрахунків. Загалом, від застосування цього механізму очікуємо надходження щонайменше 1-3 млрд. грн.», - зазначив Ігор Білоус.

 Одним із радикальних кроків з удосконалення податкової системи та поліпшення адміністрування податків Голова ДФС назвав запровадження електронного адміністрування ПДВ, що унеможливить застосування платниками  махінацій з цим податком та знизить корупційні ризики з боку працівників ДФС. Для зручності система спочатку запроваджується у тестовому режимі, що дасть можливість платникам звикнути до нових умов роботи, а ДФС – у разі потреби доопрацювати відповідну процедуру. На постійній основі система електронного адміністрування діятиме з 1 липня 2015 року. Штрафні санкції у період з 1 січня по 30 червня 2015 року застосовуватися не будуть.

 Голова ДФС також прокоментував зміни у законодавстві щодо справляння єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 «Ми прагнемо досягнення реальної, а не лише бажаної соціальної справедливості. Ми йдемо на суттєве зменшення розміру Єдиного соціального внеску і очікуємо, що бізнес у разі зменшення ЄСВ і ставки податків, буде платити їх більше, тому що детінізація нашої економіки – це вже невідкладний процес. Це тяжкий шлях, але ми повинні його розпочати і закінчити», – наголосив Ігор Білоус.

 На сьогодні в Україні вже є ряд підприємств, які відповідають новим вимогам закону, а отже можуть при обчисленні єдиного внеску застосовувати понижуючий коефіцієнт до бази нарахування єдиного внеску. Крім того, ДФС України вже розроблено ряд змін, які спрощують застосування такого коефіцієнту.

 

 Крім того, додаткових консультацій потребують законодавчі норми щодо запровадження додаткового імпортного збору з товарів, що ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту, незалежно від країни походження цих товарів та укладених Україною угод (договорів) про вільну торгівлю. За прогнозами ДФС, наряду зі збільшенням податків існують ризики зменшення ввезення оподатковуваного імпорту в подальшому. Саме тому у цьому питанні потрібен аналітичний підхід з врахуванням можливих негативних наслідків. Водночас, наголосив Голова ДФС України, фіскальна служба є технічним органом і у разі набрання чинності зазначених норм готова забезпечити адміністрування додаткового імпортного збору.

 Під час прес-конференції Ігор Білоус також поінформував про структурні зміни, які очікують фіскальну службу найближчим часом. За його словами, планується докорінна перебудова служби, яка передбачає функціонування офісу великих платників податків з його територіальними відділеннями та обласні інспекції з обслуговування середнього та малого бізнесу, а також фізичних осіб.

 

 Голова ДФС, зокрема, зазначив, що для упередження контрабанди із зони АТО створено міжрегіональне управління, до складу якого увійшли 150 податкових міліціонерів. Вони здійснюють постійний контроль за переміщенням товарів по усій лінії фронту. На сьогодні триває робота з СБУ щодо регламенту пересування товарів і фізичних осіб.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

 

Переглядів: 705 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024