Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 16:37
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Серпень » 12 » Ігор Білоус: Нам потрібно починати реформи в державі
22:48
Ігор Білоус: Нам потрібно починати реформи в державі

Концепція реформування податкової системи України – другий важливий крок, після податкового компромісу, на шляху до побудови нової системи взаємовідносин між платниками податків та державою. Нам потрібно сьогодні, у нестабільній економічній ситуації, будувати нову країну та проводити реформи. Тому все потрібно робити швидко, чітко та виважено», – заявив Голова ДФС України Ігор Білоус сьогодні, під час «круглого столу» в Інформаційному агентстві «ЛігаБізнесІнформ», презентуючи громадськості та бізнесу Концепцію реформування податкової системи.

За його словами, запропоновані Урядом зміни сприятимуть детінізації економіки, спростять процес звітування та зменшать витрати ресурсів держави на адміністрування податків.

Варто зауважити, що ідея реформування податкової системи знайшла підтримку серед громадськості та бізнесу. Так, зокрема, учасники засідання підтримали ідею скорочення кількості податків, а також погодилися з урядовими намірами зменшити ставки єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб та запропонували проводити ці зміни одночасно з Пенсійною реформою.

Окрім того, учасники «круглого столу» винесли на обговорення пропозицію внести до даної Концепції обмеження розрахунків готівкою, запровадження використання бізнесом реєстраторів розрахункових операцій та введення загальнообов’язкового декларування доходів та витрат при одночасному посиленні відповідальності за неподання таких декларацій.

Активне обговорення викликала позиція щодо реформування системи оподаткування аграріїв. Так, зокрема, було запропоновано здійснювати реформи, враховуючи спрямованість підприємств на рослинництво чи тваринництво.

А от створення Служби фінансових розслідувань, яке передбачене Концепцією, учасники засідання вважають прийнятною ідеєю, однак, законопроект щодо її створення, на їх думку, потребує детального доопрацювання.

У свою чергу, Голова ДФС України Ігор Білоус закликав усіх присутніх до активної співпраці з метою удосконалення запропонованої податкової реформи.

«Ми намагаємося радикально зробити перший крок уперед і дуже важливо при цьому врахувати усі ризики. Чекаємо від вас коментарів, пропозицій та альтернатив для доопрацювання запропонованої Концепції. Як кажуть, допоможіть нам допомогти вам. Всі ми зацікавлені у якнайшвидшому початку реформ в нашій країні», – наголосив Ігор Білоус. 

http://minrd.gov.ua/media-tsentr/novini/159269.html

Переглядів: 706 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024