Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 18.04.2024, 10:00
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Червень » 17 » Як отримати довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів, платежів, що контролюються органом ДФС
07:39
Як отримати довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів, платежів, що контролюються органом ДФС

Хмільницьке відділення Калинівської ОДПІ  інформує платників про  порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами ДФС.  

      Відповідно до пп. 2, 3 Порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 року № 567 (далі – Порядок), довідка про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами ДФС видається за встановленою формою (Додаток 1 до Порядку) за основним місцем обліку платника податків, який звертається за наданням послуги, безоплатно на підставі заяви про видачу довідки.    

   Зазначена заява має відповідати Додатку 2 вказаного вище Порядку з обов’яковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, положеннями якого визначено необхідність підтвердження відсутності у платника податків податкового боргу, що оформлюється довідкою, яка надається контролюючим органом, та зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником податків.    

   Темін розгляду заяви платника податків та видачі довідки або направлення відмови в її наданні становить п’ять робочих днів з дня отримання такої заяви органом ДФС (п. 4 Порядку).    

    Пунктом 6 Порядку визначено, що строк, протягом якого довідка може бути видана, має відповідати визначеному у ній строку дії. Якщо платник податків не звернувся до органу ДФС за отриманням довідки протягом строку її дії, вона підшивається до справи платника податків.        Згідно з формою довідки у ній зазначається строк її дії, який становить 10 календарних днів від дня реєстрації такої довідки в контролюючому органі.    

   За наявності у платника податків податкового боргу контролюючим органом готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі довідки, який надсилається на адресу платника податків (п. 8 Порядку).       

Також звертаємо увагу платників, що питання,  пов’язані зі сплатою податкового боргу,  розміщені  на сайті ДФС України , банер « Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України»   категорія 134 “Погашення податкового боргу платників податків» за наступним посиланням: http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

 

Хмільницьке відділення Калинівської ОДПІ
 

Переглядів: 851 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024