Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 12:12
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 25 » Які доходи фізичних осіб оподатковуються військовим збором
20:41
Які доходи фізичних осіб оподатковуються військовим збором

У зв’язку з численними запитаннями платників про порядок справляння військового збору у 2015 році ГУ ДФС у Черкаській області наводить питання – відповіді з бази «ЗІР».

1. Чи оподатковуються військовим збором компенсаційні виплати з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, які виплачуються роботодавцем відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 105 «Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період»?

Відповідь: Дохід, отриманий працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період у вигляді компенсаційних виплат, який виплачується роботодавцем за рахунок коштів державного бюджету в межах середнього заробітку, звільняється від оподаткуваннявійськовим збором.

2.Чи підлягає оподаткуванню військовим збором сума соціальної допомоги по вагітності та пологах?

Відповідь:   Оскільки сума соціальної допомоги по вагітності та пологах, яку отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, не включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, така сума не підлягає оподаткуваннювійськовим збором.

3. Чи підлягає оподаткуванню військовим збором дохід, отриманий фізичною особою - резидентом, від продажу нерухомого майна?

Відповідь:
     Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід фізичної особи – резидента, до якого включається частина доходу від операцій з майном, розмір якої визначається згідно з положеннями ст. 172 Податкового кодексу України, то сума такого доходу оподатковується збором за ставкою 1,5 відсотка.   

Разом з тим, не є об’єктом оподаткування військовим збором сума доходу, отримана фізичною особою - резидентом від операцій з продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового рокунерухомості – житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, споруди, будівлі, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки. Умова щодо перебування вказаного майна у власності платника понад три роки не розповсюджується на успадковане майно (п. 172.1 ст. 172 ПКУ).

4. Чи є об’єктом оподаткування військовим збором cума грошового забезпечення, отриманого військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби?

Відповідь:
     Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються доходи у вигляді грошового забезпечення, отримані військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби (крім військовослужбовців строкової служби, у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу у вигляді грошового забезпечення), такі доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка .

 

5. Чи оподатковується військовим збором дохід у вигляді пенсії, у тому числі якщо перевищує граничний розмір?

Відповідь:
     Якщо сума пенсії (включаючи суму індексації, нараховану відповідно до закону) перевищує у 2015 році 3654 гривень, то частина такого перевищення оподатковується військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

6. Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівник?

Відповідь:
     До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, тобто не оподатковується, сума нецільової благодійної допомоги, що надається роботодавцем на користь працівника, яка сукупно у 2015 році не перевищує – 1710 грн., а в частині її перевищення є об’єктом оподаткування військовим збором на загальних підставах.

З цими та іншими роз’ясненнями щодо справляння податків, зборів, платежів можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі.

Головне управління ДФС у Черкаській області

Переглядів: 863 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024