Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 22:14
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 24 » Якщо ви по-старому перерахували ПДВ, як виправити помилку- консультує ДФС України
07:23
Якщо ви по-старому перерахували ПДВ, як виправити помилку- консультує ДФС України

Яким чином виправити помилку якщо податкові зобов’язання з ПДВ сплачено безпосередньо на бюджетний рахунок, а не через рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ?

Статтею 200 прим.1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року

№ 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) передбачені основні принципи функціонування системи електронного адміністрування податку на додану

вартість.

     Пунктом 200 прим.1. 1 ст. 200 прим. 1 ПКУ передбачено затвердження Кабінетом Міністрів України порядку електронного адміністрування податку на додану вартість.

     Порядком електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року

№ 569 (далі – Порядок № 569), визначено, що кошти, зараховані на рахунок платника в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, є коштами, які використовуються виключно у цілях, визначених п. 200 прим.1. 5

ст. 200 прим.1 ПКУ, а саме з рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника перераховуються кошти до державного бюджету в сумі податкових зобов’язань з податку на додану вартість, що підлягає сплаті за наслідками звітного податкового періоду.

     Таке перерахування здійснюється на підставі реєстру, який автоматично формується ДФС на підставі поданих платниками податкових декларацій з податку на додану вартість та надсилається Казначейству.

     Якщо платник у строки, встановлені ПКУ для самостійної сплати платником податкових зобов’язань, не забезпечив наявність на його електронному рахунку коштів для сплати узгоджених податкових зобов’язань Казначейством виконання реєстрів, надісланих ДФС, здійснюється в межах залишку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування податку. Невиконаний (не сплачений) за таким реєстром залишок узгоджених податкових зобов’язань платника обліковується Казначейством до повного виконання шляхом перерахування до бюджету, що перераховуються платником з власного поточного рахунку на його електронний рахунок (п. 22 Порядку № 569).

     Враховуючи викладене, для сплати податку на додану вартість до бюджету з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ необхідно перерахувати з власного рахунку на рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ, відкритий в Казначействі, суму коштів, що дорівнює сумі податкових зобов’язань, задекларованих ним до сплати в бюджет за відповідний звітний (податковий) період.

     У разі виникнення у платника після такого перерахування сум помилково сплачених грошових зобов’язань їх повернення здійснюється виключно на підставі вимог ст. 43 ПКУ та Порядку взаємодії територіальних органів Міністерства доходів і зборів України, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби України у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України, Міністерства фінансів України від 30.12.2013 № 882/1188, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 23.01.2014 за № 146/24923.

ЗІР ІДД ДФС України, категорія 101.08

http://zir.minrd.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

Переглядів: 844 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024