Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 17:25
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Кому надсилати копії декларацій для перевірки, — роз’яснення ДФС України
18:05
Кому надсилати копії декларацій для перевірки, — роз’яснення ДФС України

Належним чином завірені копії декларацій надсилаються для перевірки достовірності зазначених у них відомостей до державних податкових інспекцій за податковою адресою суб’єкта декларування, за виключенням окремих суб’єктів, копії декларацій яких надсилаються безпосередньо до ДФС України.

 Відповідно до п. 9 ст. 12 Закону України від 07 квітня 2011 року № 3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції» зі змінами та доповненнями перевірка достовірності зазначених у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (далі – декларація) відомостей здійснюється, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, у порядку, визначеному цим органом.

 Для здійснення перевірки достовірності зазначених у декларації відомостей державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування, інша юридична особа публічного права протягом десяти днів з дня одержання декларації від суб’єкта декларування надсилає її копію центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

 Проведення таких перевірок передбачено здійснювати апаратом ДФС України, а також її територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

 При цьому, апаратом ДФС України перевірка здійснюється на підставі отриманих копій декларацій:

Президента України, Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, Прем’єр-міністра України, Першого віце-прем’єр-міністра України, Віце-прем’єр-міністра України, а також міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, Голови Національного банку України, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Фонду державного майна України, Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, їх перших заступників, заступників;

Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Голови Служби зовнішньої розвідки України, начальника Управління державної охорони України, Міністра фінансів України, Голови Державної фіскальної служби України, начальника податкової міліції, Міністра внутрішніх справ України, Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, їх перших заступників, заступників;

членів Вищої ради юстиції, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Державної судової адміністрації України, його першого заступника, заступника;

Глави Адміністрації Президента України, Керівника Державного управління справами, Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України, Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, їх перших заступників, заступників;

членів Центральної виборчої комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, державне регулювання у сферах зв’язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг.

 Перевірку інших суб’єктів декларування (крім зазначених вище) здійснюють державні податкові інспекції за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

 З урахуванням положень ст. 45 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (державній податковій інспекції).

 Адреси територіальних державних податкових інспекцій Головних управлінь ДФС в областях та м. Києві, на які необхідно надсилати копії декларацій для перевірки достовірності зазначених у них відомостей, розміщені на веб-порталі ДФС України.

За інформацією Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України

http://kadrovik01.com.ua/news/komu_nadsilati_kopiyi_deklaratsijj_dlja_perevirki_rozjasnennja_dfs_ukrayini/

 

Переглядів: 925 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024