Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 15:49
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Червень » 22 » Ми повинні реформувати систему податкового законодавства та державної фінансової служби
07:54
Ми повинні реформувати систему податкового законодавства та державної фінансової служби

Олександр Шлапак: «Ми повинні реформувати систему податкового законодавства та державної фінансової служби і виробити нову філософію відносин»

 21 червня 2014 року у м. Києві відбувся позачерговий ІХ з’їзд Асоціації платників податків України, в роботі якого взяли участь і виступили Міністр фінансів України Олександр Шлапак, заступники Міністра доходів і зборів України Віталій Науменко та Володимир Хоменко.

 У своєму виступі Олександр Шлапак чітко окреслив три основні завдання, які сьогодні стоять і перед владними структурами і перед громадськістю. А саме:

 - реформування системи податкового законодавства;

 - реформа державної фінансової служби;

 - вироблення нової філософії відносин між владою і платниками податків.

 Окрім того, Міністр фінансів поінформував делегатів з’їзду про роботу дев’яти робочих груп з питань реформування податкового законодавства та наголосив на необхідності громадського контролю за процедурою відшкодування податку на додану вартість, а також звернув увагу на те, що на офіційному веб-сайті Державної казначейської служби розміщено списки підприємств, яким відшкодовано ПДВ.

 Він також закликав керівників територіальних відділень Асоціації платників податків активно здійснювати громадський контроль за кадровими призначеннями до Державної фіскальної служби та формуванням Громадських рад при її територіальних органах. Оскільки, на його думку, подолати корупцію та будувати роботу з громадськістю на нових засадах можна лише спільно, за широкої участі представників АППУ та інших громадських організацій.

 В свою чергу, заступник Міністра доходів і зборів України Віталій Науменко не лише оприлюднив делегатам з’їду вітальну адресу очільника Міністерства Ігоря Білоуса, але й поділився своїми думками щодо реформування фіскальної служби.

 На позачерговому IX з’їзді АППУ виступив також заступник Міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко, який розповів про необхідність реформування податкової міліції та боротьби з корупцією задля відновлення довіри суспільства до інститутів влади.

 Окрім того, делегати позачергового IX з’їзду Асоціації платників податків України обрали нового президента АППУ, яким став Василь Матійчик.

 Зазначимо, що під час засідання було також ухвалено Стратегію розвитку АППУ на період до 2020 року та ряд інших важливих документів. Зокрема, звернення з’їзду до Президента України, Парламенту та Кабінету Міністрів України, де зокрема йшлося про необхідність збалансування інтересів держави та бізнесу, формування податкової культури та сумлінної сплати податків.

 Також делегати позачергового IX з’їзду Асоціації платників податків України обрали на громадських засадах віце-президентом АППУ Міністра фінансів України Олександра Шлапака та членами Ради Асоціації:

 - директора інформаційно-комунікаційного департаменту Міністерства доходів і зборів України Віктора Косарчука;


 

 - в.о. ректора Національного університету податкової служби України, професора, Лесю Савченко.

Прес-служба Міндоходів


 

Переглядів: 736 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024