Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 16:39
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Серпень » 5 » Мінекономрозвитку ініціює пом'якшення держнагляду у сфері ціноутворення
08:50
Мінекономрозвитку ініціює пом'якшення держнагляду у сфері ціноутворення

Уряд схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови КМУ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією з контролю за цінами», яким визначається періодичність здійснення Держцінінспекцією планових заходів державного нагляду у сфері ціноутворення.

Проект передбачає розділення суб’єктів господарювання на групи в залежності від обсягів реалізації товарів у грошовому виразі, належності до суб’єктів природних монополій, монопольного становища на ринку, наявності порушення вимог законодавства у сфері ціноутворення, факту підвищення більш як на 10% цін на товари протягом певного періоду часу.

Відповідно до цих критеріїв, Проектом пропонується поділити суб’єкти господарювання за трьома ступенями ризику - високий, середній, незначний. Це, в свою чергу, визначає періодичність здійснення планових перевірок таких підприємців. Так, перевірку суб’єктів господарювання в яких високий ступінь ризику пропонується проводити не частіше ніж один раз на рік, середній - один раз на два роки, незначний - один раз на п’ять років.

Слід зазначити, що визначення нової групи суб’єктів «з незначним ступенем ризику» з періодичністю перевірок один раз на п’ять років є однією з головних новацій Проекту, які спрямованими на звуження кола суб’єктів господарювання, що підлягатимуть перевірці, зменшенню кількості перевірок та частоти їх проведення.

Ще однією новацією є збільшення у десять разів критерію щодо граничного обсягу реалізації товарів у грошовому виразі - для суб’єктів з високим ступенем ризику річний продаж товарів визначається у сумі 5 млн. грн. та більше (на сьогодні понад 0,5 млн. грн.), а із середнім - на суму від 3 до 5 млн. грн. (на сьогодні до 0,5 млн. грн.).

Крім того, Проект містить нове положення, яке передбачає збільшення у 1,5 раза інтервалів між перевірками у разі коли протягом останніх трьох років не виявлено фактів порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

 

| Прес-служба Мінекономрозвитку

http://www.me.gov.ua

Переглядів: 791 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024