Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 11:27
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 23 » Мініфін знайшов шлях до вирішення проблеми повернення ПДВ сільскогосподарським компаніям
13:33
Мініфін знайшов шлях до вирішення проблеми повернення ПДВ сільскогосподарським компаніям

Міністерство фінансів знайшло шлях до вирішення проблеми повернення ПДВ сільскогосподарським компаніям

 Міністерство фінансів працює над покращенням адміністрування податків в Україні, з метою чого, зокрема, запроваджує системи електронного адміністрування  податків. Наразі в Україні в тестовому режимі діє система електронного адміністрування ПДВ. Одночасно Міністерство відслідковує появу технічних проблем, що виникають на етапі тестового режиму роботи системи електронного адміністрування ПДВ, та намагається оперативно вирішувати їх.

 Електронне адміністрування ПДВ запроваджено з 1 лютого 2015 року та до 1 липня 2015 року система працює в тестовому режимі. За визначеним податковим кодексом механізмом, ДФС України на підставі поданих платниками податків податкових декларацій з ПДВ надсилає Казначейству реєстр платників податків ПДВ з сумами податку, які підлягають перерахуванню до бюджету або на спецрахунок сільськогосподарського підприємства. При чому, ДФС надсилає до Казначейства два окремих реєстри: по сумах, що підлягають сплаті до бюджету та на спецрахунок, відповідно.

 Казначейство, на підставі отриманих реєстрів, перераховує ПДВ до бюджету або на спеціальні рахунки ПДВ саме з електронних рахунків, відкритих у Казначействі для кожного платника податків. В разі, якщо на електронному ПДВ рахунку платника податків не вистачає коштів, то він повинен до граничного терміну сплати самостійно перерахувати на електронний ПДВ рахунок у Казначействі невистачаючі кошти з власного банківського поточного рахунку. На завершення, Казначейство інформує ДФС про перерахування податку до бюджету та повернення ПДВ на спеціальний рахунок.

 Міністерство фінансів було поінформовано з боку ДФС та Казначейства про виявлені недоліки функціонування електронної системи адміністрування ПДВ. Так, в разі відсутності у сільськогосподарського підприємства достатності коштів на особистих електронних ПДВ рахунках, електронна система адміністрування ПДВ не може виконати платіж з повернення ПДВ на спецрахунки таких платників податків та в автоматичному режимі інформує ДФС про недостатність грошових коштів на рахунку платника податку.

 Таким чином, причиною неотримання сільськогосподарськими підприємствами ПДВ з електронних ПДВ рахунків Казначейства на спецрахунки є недостатність коштів на таких рахунках. Іншими словами, окремі сільськогосподарські підприємства вчасно не перевірили, чи вистачає на їх електронних ПДВ рахунках суми ПДВ, що підлягає поверненню на спецрахунки, та не поповнили свої ПДВ рахунки в Казначействі.

 За результатами оперативного обговорення, Міністерством фінансів разом з ДФС та Казначейством було прийнято спільне рішення про доопрацювання програмного забезпечення електронного адміністрування ПДВ, - створення картотеки платежів.

 Сторони узгодили технічне завдання. Програмне забезпечення буде доопрацьоване на протязі та одного місяця. До того часу, Міністерство фінансів доручило ДФС щодня направляти повторні реєстри до Казначейства та поінформувати платників податків про необхідність поповнення електронного ПДВ рахунку в Казначействі.

 Вже наступного дня більшість сільськогосподарських підприємств отримали повернення ПДВ на спецрахунки в автоматичному режимі, про що Казначейство поінформувало ДФС та Міністерство фінансів.

Сайт Мінфіну України

http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=415204&cat_id=406607

Переглядів: 796 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024