Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 18:45
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Місцеві податки і збори у 2015 році- інформація фінансового управління Хмільницької міськради
19:48
Місцеві податки і збори у 2015 році- інформація фінансового управління Хмільницької міськради

У зв’язку з набранням чинності Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” 70 сесією Хмільницької міської ради прийнято рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Хмільнику на 2015 рік».

Цим рішенням затверджено Положення про податок на майно, у складі якого відтепер справляються податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок, плата за землю.   

Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки встановлені у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового року) за 1 кв.м. бази оподаткування , а саме:

 Житлова нерухомість :

- будинки, квартири   – 1 %

- інші види житлової нерухомості – 0,1 %

Нежитлова нерухомість :

- будівлі готельні та торговельні – 0,3 %

-  будівлі офісні – 0,5 %

  - гаражі – 0,1 %

  - будівлі промислові та склади, що підлягають оподаткуванню, інші будівлі – 0,05 %

  - будівлі для публічних виступів – 1%

  - господарські (присадибні будівлі) – 0,01 %

При цьому передбачено,що база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

 а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 90 кв. метрів;

 б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 240 кв. метрів;

 в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 330 кв. метрів.

Рішенням міської ради також передбачено, що справляння єдиного податку та туристичного збору здійснюється на підставі діючих рішень міської ради « Про встановлення єдиного податку» та « Про встановлення туристичного збору».

У зв'язку з тим, що Законом № 71-VIII скасовано низку пільг зі сплати земельного податку, рішенням міської ради звільнено від сплати цього платежу  заклади, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, дослідні господарства науково – дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно – технічних училищ, підприємства, установи, організації (незалежно від форми власності) за земельні ділянки, на яких розташовані парки державної та комунальної власності, парки - пам'ятники садово – паркового мистецтва, пам'ятки природи .

 Також передбачено пільгу для власників та користувачів земельних ділянок, зайнятих житловим фондом, який буде обчислюватися у розмірі 3 відсотків суми земельного податку, обчисленого відповідно до статті 274 Податкового кодексу України з урахуванням особливостей встановлених ст.12 Податкового кодексу України та положень рішення Хмільницької міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Хмільнику на 2015 рік».

Фінансове управління Хмільницької міської ради 

http://hmilnyk.osp-ua.info/?pokaz=94243

Переглядів: 862 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024