Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 11:02
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Травень » 20 » Міжнародний форум „День українського бізнесу» пройшов у м. Варшава (Польща) минулого тижня
12:44
Міжнародний форум „День українського бізнесу» пройшов у м. Варшава (Польща) минулого тижня

На ІІ Міжнародному форумі „День українського бізнесу” обговорювались особливості та перспективи запровадження системи електронного адміністрування ПДВ в Україні

 Міжнародний форум „День українського бізнесу» пройшов у м. Варшава (Польща) минулого тижня.

 Це вже другий захід із циклу україно-польських бізнес-форумів, що проходив під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні та Посольства України в Республіці Польща, при підтримці Міністерства економіки Республіки Польща та зібрав близько 300 учасників. Організаторами виступили Польсько-Українська Господарча Палата, Міжнародний правовий центр EUCON та Міжнародний аудиторський союз.

 Готовність України до проведення реформ, спрямованих на євроінтеграцію країни відповідно до стандартів ЄС, а також створення стимулів для активізації ділової активності та покращення інвестиційного клімату – ключові питання, які обговорювали під час заходу високопосадовці двох країн, представники бізнес-середовища.

 Представники Державної фіскальної служби України охарактеризували функціонування та специфіку діючої податкової системи України. Зокрема особливості запровадження системи електронного адміністрування ПДВ презентувала директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування ДФС України Неля Привалова.

 „Із запровадженням системи електронного адміністрування ПДВ Україна матиме нову чітку та прозору систему обліку й сплати ПДВ, що дисциплінує розрахунки з бюджетом та гарантуватиме відшкодування податку доброчесним підприємствам”, – зазначила Неля Привалова.

 За її словами, новий порядок адміністрування ПДВ є унікальним для України. Адже вперше запроваджуються правила, що дозволяють декриміналізувати найбільш корумпований податок у державі.

Довідково: Законодавчі зміни, спрямовані на введення системи електронного адміністрування ПДВ, ще влітку минулого року ініційовані Урядом України, схвалені Парламентом та підтримані Президентом України набули чинності з 01 січня 2015 року.

 Успіх імплементації нових для державних інститутів і бізнесу правил адміністрування ПДВ вимагає розробки, широкого обговорення та роз’яснення багатьох додаткових нормативних документів, а також пілотного тестування нових технічних рішень.

 Тому система електронного адміністрування ПДВ запроваджується поетапно:

 до 1 липня 2015 року  – у тестовому режимі, який надасть змогу платникам податку та контролюючим органам адаптуватись до нових правил адміністрування податку;

 з 1 липня 2015 року – система електронного адміністрування ПДВ запрацює на постійній основі.

 Запровадження такої системи дозволить унеможливити формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скоротити обсяг тіньової економіки в країні та витрати держави на адміністрування ПДВ.

 Крім того, система електронного адміністрування ПДВ підвищить прогнозованість процесу мобілізації податку до державного бюджету,   знизить тиск на бізнес, зменшить вплив людського фактору та сприятиме зменшенню рівня корупції. Також зменшується кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, скорочується число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість, спрощується звітність з ПДВ.

 При цьому, основні правила обчислення ПДВ, до яких звикли платники, збережені.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/198413.html

 

Переглядів: 821 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024