Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 18:47
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 22 » На Вінниччині оперативники фіскальної служби викрили десяток фіктивних фірм
15:26
На Вінниччині оперативники фіскальної служби викрили десяток фіктивних фірм

З початку нинішнього року оперативними співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області викрито і припинено діяльність десяти фірм з ознаками фіктивності. Основною метою їх існування є сприяння підприємствам реального сектору в ухиленні від сплати податків або ж їх мінімізації.

Більш ніж на 40 мільйонів гривень проведено фінансово-господарських операцій із такими фірмами, де, як з’ясовується при першому ж відпрацюванні, засновником, директором та бухгалтером є одна особа, а саме підприємство ділить адресу реєстрації ще з цілим рядом подібних фірм. Найчастіше господарські операції здійснюються лише на папері, а кошти через рахунки фірм із ознаками фіктивності виводяться у тіньовий обіг.

На сьогодні оперативниками ГУ ДФС у області встановлено 24 реально діючих підприємства, які скористалися послугами так званих «центрів мінімізації». За фактами фіктивного підприємництва (ст. 205 Кримінального кодексу України) розпочато 7 кримінальних проваджень. Втім, перед законом відповідають не лише ділки, що організовують фіктивні фірми, але й підприємства, що користуються їх послугами для виведення коштів у тіньовий обіг, – їм інкримінується умисне ухилення від сплати податків. Відносно чотирьох таких підприємств в поточному році розпочаті кримінальні провадження за фактом ухилення від сплати податків до бюджету, в рамках розслідування яких державній казні повернуто близько 700 тисяч гривень.

Виведення коштів з тіньового сектору економіки та їх повернення до державного бюджету для забезпечення стабільного розвитку держави та реалізації соціальних гарантій залишається ключовим пріоритетом діяльності оперативних підрозділів ДФС України.  

 Головне управління ДФС у Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/203159.html

 

Переглядів: 664 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024