Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 10:25
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Онлайн сервіси Мін’юсту з реєстрації бізнесу віднині можна отримати на порталі державних послуг igov.org.ua
18:59
Онлайн сервіси Мін’юсту з реєстрації бізнесу віднині можна отримати на порталі державних послуг igov.org.ua

 21-04-2016 | 15:04  Новини Міністерства

Починаючи із сьогоднішнього дня послуги з реєстрації фізичної особи-підприємця та юридичної особи, окрім порталу електронних сервісів Міністерстерства юстиції, можна отримати на порталі державних послуг iGov (https://igov.org.ua/) в рубриці «Бізнес». Про це стало відомо сьогодні в ході презентації нових послуг, в якій взяли участь Міністр юстиції Павло Петренко, координатор волонтерського проекту iGov Дмитро Дубілет та радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

За словами Павла Петренка, весь світ рухається в напрямку до переведення сервісів у мережу Інтернет та до електронного урядування. 

«Ми пішли шляхом переведення усіх сервісів в онлайн режим. Минулого року ми зробили перші кроки, коли перевели в режим онлайн отримання інформації з реєстрів бізнесу та нерухомості. Наші громадяни зразу почали користуватися цими послугами. Менше ніж за рік понад 50% сервісів перейшли в онлайн. Станом на сьогодні близько мільйона українців скористалися платними онлайн сервісами», - зазначив очільник Мін’юсту.

Другим кроком, за його словами, стало переведення в онлайн режим тих сервісів, які стосуються народження дитини, одруження, зміни прізвища та мають постійний високий попит серед українських громадян.

Третім кроком має стати запровадження додаткових сервісів, які роблять послуги Міністерства юстиції ще більш комфортними.

«Вже незабаром ми презентуємо найбільш очікувані сервіси для бізнесу: зміну директора, зміну виду діяльності та інші. Наразі ці сервіси можна отримати виключно звернувшись до нотаріуса чи реєстратора, а це близько 2 млн контактів щорічно. У системі реєстрації нерухомості ми запустимо сервіс, який дасть можливість власнику нерухомості отримувати інформацію про те, хто цікавився його майном», - наголосив Міністр юстиції.

Він також висловив сподівання, що вірус змін, який є зараз в Міністерстві юстиції, має розповсюдитися на всю країну.

«Ми й надалі продовжуватимемо цю роботу. Я переконаний, що Україна вже незабаром увійде в трійку лідерів у Європі у напрямку розвитку електронного урядування», - заявив Павло Петренко.

Дмитро Дубілет у свою чергу поінформував, що послуги з реєстрації бізнесу є найбільш затребуваними серед українців. 

«Ми запускаємо в рамках порталу державних послуг iGov дві нові послуги, які є найбільш затребуваними згідно з опитуваннями українців. Це державна реєстрація фізичної особи-підприємця та державна реєстрація юридичної особи. Відсьогодні зробити це можна буквально в декілька кліків через iGov», - зауважив координатор волонтерського проекту iGov.

Він також подякував Міністерству юстиції за активну роботу в цьому напрямку, без якої запуск даних сервісів був би неможливим. 

«Це унікальне відомство, яке найактивніше займається дерегуляцією та децентралізацією своїх функцій», - зазначив Дмитро Дубілет.

Натомість Юрій Голік заявив, що запровадження таких функцій і є тими самими реформами, яких так очікують в Україні.

«У нас всі запитують, де реформи і де децентралізація. Ось на цьому конкретному прикладі ми демонструємо, що реформи і децентралізація в країні є. Все залежить лише від 3 складових. Перша – воля центрального органу влади, у даному випадку Міністества юстиції. Друге – це воля конкретного керівника регіону, в даному випадку очільника Дніпропетровської ОДА. Третє – це ті не байдужі люди, які все це роблять на сайті, і ця робота не коштує жодної копійки для держави», - наголосив Юрій Голік.

Він також висловив сподівання, що всі міністерства будуть такими ж креативними і працюватимуть у цьому напрямку так само злагоджено як Міністерство юстиції.

https://minjust.gov.ua/ua/news/48247

 

Переглядів: 630 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024