Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 12:32
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 27 » Підприємці –пенсіонери за віком та інваліди звільняються від сплати Єдиного соціального внеску
10:14
Підприємці –пенсіонери за віком та інваліди звільняються від сплати Єдиного соціального внеску

          В останньому випуску   газети «Життєві обрії» від 26.08.11р. №35 Управління ПФУ прокоментувало внесені зміни до Податкового кодексу України в частині сплати єдиного соціального внеску.

Надаємо повний текст інформації фахівців ПФУ:

Пенсіонери та інваліди звільняються від сплати єдиного внеску

6 серпня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України», згідно якого  фізичні особи –суб’єкти підприємницької діяльності,  які обрали спрощену систему оподаткування та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування

Враховуючи наведене, а також те, що страховий стаж особам для призначення пенсії обчислюється в місяцях, вищезазначені платники, починаючи з серпня 2011 року, не мають обов’язку щодо сплати єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Крім того, фінансові санкції (штраф, пеня) та адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами виконавчої служби за несплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами –суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються.

Хмільницька ОДПІ додатково для підприємців  надає також  витяг із Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України»  від 7 липня 2011 року N 3609-VI :

123) у розділі XX "Перехідні положення":

2) розділ II викласти у такій редакції:

5. Частину п'ятнадцяту статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., NN 49 - 51, ст. 376) доповнити абзацами другим і третім такого змісту:

"Фінансові санкції (штраф, пеня) та адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами виконавчої служби за несплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються.

Нараховані органами Пенсійного фонду України суми фінансових санкцій, зазначених в абзаці другому цієї частини, та не сплачені фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, підлягають списанню".

7. Статтю 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., N 2 - 3, ст. 11; із змінами, внесеними Законом України від 7 квітня 2011 року N 3205-VI) доповнити частиною четвертою такого змісту:

"4. Особи, зазначені у пункті 4 частини першої цієї статті, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування".

Переглядів: 3323 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Kariana  
0
Добрый день. Возник вопрос, в пенсионном удостоверении у меня написано что пенсия назначена за выслугу сроков службы (1999) На сегодняшний день мне 60 лет и я являюсь частным предпринимателем по упрощенной системе налогообложения Подхожу ли в этом случае под определение пенсионер по возрасту (так как я уже достигла пенсионного возраста) и должна ли платить взнос в соц страх?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024