Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 16:39
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Жовтень » 13 » Податкова служба буде застосовувати всі наявні засоби задля детінізації ринку фінансових послуг
08:59
Податкова служба буде застосовувати всі наявні засоби задля детінізації ринку фінансових послуг

Голова ДПС Віталій ЗАХАРЧЕНКО: „В межах повноважень податкова служба буде застосовувати всі наявні засоби задля детінізації ринку фінансових послуг та зміцнення національної валюти”

Ця робота проводиться для того, щоб повноцінною грошовою одиницею в Україні стала національна валюта, а не долар чи євро.

Про це повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко під час оперативної наради з працівниками підрозділів податкової міліції.

„Нині в нашій державі відбуваються системні заходи щодо детінізації процесів економіки. Одним із таких заходів є наведення порядку при обміні іноземної валюти Національним банком України”, - додав Голова податкового відомства.

Крім того він наголосив, що на сьогодні спритними ділками реанімуються старі схеми нелегального обміну валюти, отримання неконтрольованих державою надприбутків і несплати податків до бюджету. А це десятки мільйонів гривень.

„Нас не цікавить пересічний громадянин, який хоче обміняти свої кровно зароблені 100 – 200 доларів. Але податкова служба буде вживати серйозних заходів відносно так званих „мінял” і тих, хто їм сприяє. В тому числі посадових осіб окремих банківських та інших фінансових установ”, - зазначив Віталій Захарченко.

Під час заходів, які вже розпочали підрозділи податкової міліції виявлено значну кількість порушників, які наразі притягуються до відповідальності. Вже виявлено 644 об’єкти, на яких здійснювався незаконний обмін валют.

Під час проведення заходів, спрямованих на запобігання порушенням на ринку обігу іноземної валюти та попередження порушень в сфері оподаткування, працівники податкової міліції Луганської області на території м. Луганська припинили незаконну діяльність нелегального пункту обміну валюти.

Організатором незаконних фінансових оборудок виявилась приватний підприємець, яка перебуває на спрощеній  системі оподаткування.

В порушення існуючого порядку заняття підприємницькою діяльністю по здійсненню операцій з обміну валюти та за відсутності торгового патенту і відповідного дозволу Національного банку України, спритники проводили свій «тіньовий» бізнес у звичайному металевому кіоску, розташованому на одній з центральних вулиць обласного центру, який працював цілодобово.

Діяльність підпільної «обмінки» було припинено під час здійснення спритниками чергової тіньової операції з обміну 10 тисяч доларів США на гривні. Загалом під час перевірки кіоску податківці виявили понад 42,5 тисяч доларів США, майже 3,5 млн. рублів Російської Федерації та близько 640 тисяч гривень. Також, крім грошових коштів, правоохоронцями вилучено тіньову бухгалтерію, чорнові записи з телефонами постійних клієнтів підпільного обмінного пункту, лічильні машинки, пристрій „детектор банкнот”, та інші засоби, які використовувалися під час здійснення незаконного бізнесу.

Наразі, працівники податкової служби проводять подальшу перевірку, вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності згідно норм чинного законодавства.

В Запорізькій області місцева комерсантка влаштувала пункт обміну валют в одному з центральних торгівельних  закладів. Як і попередньому випадку діяльність  здійснювалась без наявності відповідної ліцензії.

Під час огляду в нелегальному обмінному пункті працівники податкової міліції вилучили близько 50 тисяч доларів США, майже 100 тисяч гривень, понад 3 тисячі євро та більше 600 тисяч російських рублів.

Наразі встановлено, що правопорушниця підтримувала тісні стосунки з посадовими особами однієї з місцевих фінансових установ, які постачали спритниці готівкові валютні кошти.

Проводиться перевірка для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Прес-служба ДПС України

 

 

Переглядів: 919 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024