Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 15:34
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 25 » Порядок обчислення та сплати єдиного внеску роботодавцями із сум допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами
20:37
Порядок обчислення та сплати єдиного внеску роботодавцями із сум допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується роботодавцем на суму допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами за відповідний базовий звітний період (місяць) в межах максимальної величини бази нарахування єдиного внеску та сплачується не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від того на який розрахунковий рахунок надходять кошти від фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Для підприємств, установ, організацій, які використовують найману працю та виплачують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами для осіб, зазначених у пунктах 9 - 14 ч. 1 ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464), єдиний внесок встановлюється у розмірі 33,2% визначеної абз. другим п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску.

Базою нарахування єдиного внеску для зазначених платників є сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Для платників, які отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, єдиний внесок встановлюється у розмірі 2% суми допомоги. Нарахування єдиного внеску здійснюється в межах максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону № 2464 максимальною величиною бази нарахування єдиного внеску є максимальна сума доходу застрахованої особи, що дорівнює сімнадцяти розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом, на яку нараховується єдиний внесок.

Єдиний внесок нараховується на суми, які є базою нарахування, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування до сплати (частина 5 ст. 7 Закону № 2464).

Застосування максимальної величини при нарахуванні єдиного внеску на суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (в тому числі, у зв’язку з вагітністю та пологами), період якої більше одного місяця, здійснюється окремо за кожний місяць.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (веб-портал ДФС, вкладинка «Інформаційно-довідковий ресурс», дане роз’яснення у категорії 301.04.01).

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

http://kr.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/194370.html

Переглядів: 660 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024