Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 19:14
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Липень » 8 » Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору
18:55
Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору

Хмільник: Управління праці та соціального захисту

 населення міської ради застерігає: працівник не може бути допущений

до роботи без укладання трудового договору

 

Проблеми детінізації економіки міста, а також причини зниження кількості платників  єдиного внеску  та  збільшення  питомої  ваги  працівників, які  отримують  заробітну  плату  на  рівні  або не нижче  розміру  мінімальної  заробітної  плати  залишаються  актуальними. Випадки прийняття на роботу працівників без укладання з ними трудових відносин з виплатою заробітної плати без будь-яких відрахувань, а простіше кажучи – «в конверті» нині  по  м. Хмільнику – торкнулися практично всіх сфер діяльності, де використовується наймана праця, а сектор  ринку  праці  у приватних  структурах на сьогодні досить  широкий.

За частиною3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України.

Норми ст.24 КЗпП та постанови КМУ №413 поширюються на всі випадки, коли працівник виконує роботу на умовах трудового договору, при цьому працівник не може бути допущений до роботи без повідомлення до Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття його на роботу до початку роботи.

За невиконання вимог ст. 24 КЗпП установлено фінансову відповідальність юридичних і фізичних осіб-підприємців, які виконують найману працю, відповідно до ст. 265 КЗпП- у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, та штрафні санкції на посадових осіб підприємств, установ й організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, згідно ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Управління праці та соціального захисту  населення Хмільницької міської ради

 

 

Джерело: веб-сайт Хмільницької міської ради

http://hmilnyk.osp-ua.info/?pokaz=110531

 

Переглядів: 782 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024