Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 18.04.2024, 13:52
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Листопад » 1 » При Державній фіскальній службі України сформовано Громадську раду
21:17
При Державній фіскальній службі України сформовано Громадську раду

До її складу увійшло 154 члени – представники інститутів громадянського суспільства, які були обрані шляхом відкритого голосування сьогодні, 7 жовтня, під час установчих зборів. Саме вони здійснюватимуть громадський контроль за діяльністю Державної фіскальної служби України, формуватимуть ефективні канали комунікацій між владою та громадськістю.

За словами заступника Голови ДФС України Анатолія Макаренка, одним з основних завдань фіскальної служби сьогодні є створення відкритого та функціонального механізму взаємодії між бізнесом і фіскальною службою. Саме тому до складу Громадської ради мають увійти, перш за все, професіонали, налаштовані на конструктивну роботу.

«Досвід функціонування громадських рад різних відомств свідчить про те, що, в залежності від їх складу, в залежності від енергетики взаємовідносин між службою, керівництвом і членами громадської ради, може бути отримано або навпаки – не отримано результат. А результатом, на мій погляд, повинні стати професійні кроки у напрямі спрощення процедур, їх прозорості та зрозумілості, здатності громадського суспільства впливати на державну машину, на апарат», – наголосив Анатолій Макаренко.

У свою чергу Голова Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при ДФС України Дмитро Олексієнко вважає створення Громадської ради початком ефективної співпраці і діалогу між громадськістю та фіскальними органами.

 «Ми обрали нову фахову Громадську раду. Впевнений, що її діяльність не матиме формального характеру, оскільки до її складу увійшли усі бажаючі громадські організації, у тому числі новостворені та регіонального рівня. Члени Громадської ради ефективно впливатимуть на всі процеси, які відбуватимуться у Службі, забезпечать дієву підтримку ініціатив фіскальної служби, контролюватимуть її діяльність та створять своєрідний баланс між інтересами суспільства та можливостями Служби», – зауважив Дмитро Олексієнко.

На наступному засіданні новостворена Громадська рада обере свого Голову, його заступників, а також розгляне інші актуальні питання, які дозволять їй розпочати повноцінну роботу в якості консультативно-дорадчого органу при ДФС України.

Новообрані члени Громадської ради висловили готовність до конструктивної співпраці у напрямі впровадження реформ для створення сприятливого бізнес-середовища та підвищення рівня культури сплати податків в Україні.

Нагадаємо, що серед завдань Громадської ради при ДФС:

- розробка пропозицій щодо формування та реалізації податкової та митної політики ДФС України;

- здійснення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів;

- контроль за врахуванням ДФС пропозицій та зауважень до нормативно-правових актів, які надходитимуть від громадськості.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

Переглядів: 671 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024