Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 19:47
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Про дату обрання спрощеної системи оподаткування зареєстрованим підприємцем – суб’єктом господарської діяльності
07:45
Про дату обрання спрощеної системи оподаткування зареєстрованим підприємцем – суб’єктом господарської діяльності

      Хмільницька ОДПІ нагадує платникам,  що відповідно  пп. 298.1.2 п.298.1 ст. 298 Податкового кодексу України зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.
   
   Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої або п’ятої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.
   
   Платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця, а платники єдиного податку третьої та п’ятої груп-протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (пункти 295.1 та 295.3 ст. 295 Податкового кодексу України).
   
   Таким чином, з моменту подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новостворена фізична особа-підприємець вважаються такою, що застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а платником єдиного податку:
   
   - першої або другої групи – з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація;
   
   - третьої або п’ятої групи – з дня їх державної реєстрації.
   

   Доходи, отримані такою особою з моменту подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, включаються до податкової декларації платника єдиного податку.

 

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 728 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024