Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 09:28
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Березень » 9 » Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету
12:23
Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету

Постанова Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65

З метою стабілізації економічної ситуації в державі та економного і раціонального використання державних коштів Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, згідно з додатком.

2. Установити, що:

1) міністр може мати не більше чотирьох заступників, включаючи першого заступника міністра та заступника міністра — керівника апарату;

2) легкові автомобілі, що перебувають на балансі органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, і вивільняються у зв’язку із здійсненням заходів, затверджених цією постановою, підлягають реалізації;

3) кошти від реалізації державних резиденцій, державних дач, будинків відпочинку, оздоровчих закладів, автомобілів, що перебувають на балансі органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, зараховуються до загального фонду державного бюджету.

3. Рекомендувати Правлінню Пенсійного фонду України, правлінням фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування:

1) установити питому вагу видатків на організацію роботи (адміністративні, організаційно-управлінські, капітальні видатки, видатки на інформатизацію) в доходах без урахування залишку за попередній рік у таких розмірах:

Пенсійний фонд України — 1 відсоток доходів Фонду;

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності — 4,2 відсотка доходів Фонду;

 

Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття — 14,9 відсотка доходів Фонду;

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань — 5,9 відсотка доходів Фонду;

2) вжити заходів до економного та раціонального використання коштів, передбачених на утримання фондів, з урахуванням заходів, затверджених цією постановою.

4. Головам місцевих державних адміністрацій під час вирішення питань, пов’язаних з призначенням на посади їх заступників, виходити з того, що кількість таких посад не може перевищувати:

три одиниці — в обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях, включаючи першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

дві одиниці — у районних, районних у мм. Києві та Севастополі державних адміністраціях, включаючи першого заступника голови.

5. Фонду державного майна разом з уповноваженими органами управління об’єктами державної власності провести інвентаризацію державних резиденцій, державних дач, будинків відпочинку, оздоровчих закладів, що перебувають на балансі органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, та в місячний строк внести Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо їх подальшого використання для суспільних потреб або реалізації.

6. Державному управлінню справами вжити заходів до зменшення кількості літаків, що обслуговують вищих посадових осіб держави, та переглянути обсяг видатків на їх утримання за бюджетною програмою "Забезпечення перевезень вищих посадових осіб держави авіаційним транспортом”.

7. Міністерству доходів і зборів, Міністерству внутрішніх справ провести спільні заходи, спрямовані на руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, зокрема ліквідації "податкових ям”.

8. Міністерству доходів і зборів, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству аграрної політики та продовольства розробити і забезпечити виконання плану спільних заходів, спрямованих на припинення схем нелегального обігу спирту.

9. Міністерству соціальної політики, Міністерству доходів і зборів, Міністерству внутрішніх справ розробити і забезпечити виконання плану спільних заходів щодо посилення контролю за ввезенням, розподілом та цільовим використанням гуманітарної допомоги.

10. Міністерству доходів і зборів, Міністерству закордонних справ звернутися до компетентних органів іноземних держав щодо повернення коштів, перерахованих з України фізичними та юридичними особами з ухиленням від оподаткування або отриманих злочинним шляхом.

11. Державній казначейській службі:

1) здійснювати платежі:

 

у першочерговому порядку в повному обсязі — за видатками загального фонду державного бюджету на оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування державного боргу; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам; оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу; дослідження і розробки, окремі заходи з виконання державних (регіональних) програм, субсидії та трансферти підприємствам, установам та організаціям в частині оплати праці з нарахуваннями, стипендій, оплати комунальних послуг та енергоносіїв; видатками за рахунок коштів резервного фонду бюджету; видатками спеціального фонду державного бюджету на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату;

за іншими видатками, крім видатків, зазначених в абзаці першому цього підпункту, та наданням кредитів державного бюджету — з урахуванням ресурсної забезпеченості загального фонду державного бюджету, наявних та прогнозних залишків коштів на єдиному казначейському рахунку, зареєстрованих бюджетних зобов’язань та пріоритетності проведення видатків і надання кредитів;

2) здійснювати операції з погашення кредиторської заборгованості за капітальними видатками станом на 1 березня 2014 р. виключно в обсягах, що відповідають обсягам, встановленим за результатами контрольних заходів Державної фінансової інспекції.

12. Державній фінансовій інспекції:

1) провести протягом березня — травня 2014 р. контрольні заходи з перевірки достовірності обсягів кредиторської заборгованості розпорядників та одержувачів коштів державного бюджету з оплати товарів, робіт і послуг, на закупівлю яких поширюється дія Закону України "Про здійснення державних закупівель”, станом на 1 березня 2014 р.;

2) забезпечити постійний контроль за виконанням затверджених цією постановою заходів та інформувати щокварталу Кабінет Міністрів України про стан їх виконання.

13. Рекомендувати з урахуванням затверджених цією постановою заходів:

1) органам місцевого самоврядування — затвердити протягом місяця заходи щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів;

 

2) суб’єктам управління об’єктами державної власності —  забезпечити розгляд, зокрема на загальних зборах або засіданнях наглядових рад господарських товариств, питання щодо економного та раціонального використання державних коштів.

14. Визнати такими, що втратили чинність, акти Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

                  Прем’єр-міністр України                                                   А. ЯЦЕНЮК

 

Інд. 70

 

 

 

Детальніше з повним текстом  Постанови КМУ №65 можна ознайомитисть на Урядовому порталі за наступним полсиоанням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/newsnpd?npdList_stind=41

 

Переглядів: 764 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024