Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 16:52
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Червень » 23 » Про оподаткування лiкарських засобiв та медичних виробiв
07:18
Про оподаткування лiкарських засобiв та медичних виробiв

    Лист Міндоходів України  вiд 18.06.2014 р. N 14357/7/99-99-19-05-01-17

         Мiнiстерство доходiв i зборiв України iнформує про те, що з урахуванням внесених змiн до Податкового кодексу України, операцiї з постачання на митнiй територiї України та ввезення на митну територiю України лiкарських засобiв та медичних виробiв оподатковуються податком на додану вартiсть наступним чином.

        Лiкарськi засоби

        Лiкарськi засоби, дозволенi для виробництва i застосування в Українi та внесенi до Державного реєстру лiкарських засобiв у разi постачання на територiї України або ввезеннi на територiю України, оподатковуються податком на додану вартiсть за ставкою 7 вiдсоткiв. Факт державної реєстрацiї лiкарського засобу засвiдчується реєстрацiйним посвiдченням на лiкарський засiб, а факт державної реєстрацiї медичного iмунобiологiчного препарату - реєстрацiйним посвiдченням на лiкарський засiб (медичний iмунобiологiчний препарат).

        Вiдповiдно до статтi 17 Закону України "Про лiкарськi засоби" на територiю України можуть ввозитися лiкарськi засоби, зареєстрованi в Українi, за наявностi сертифiката якостi серiї лiкарського засобу, що видається виробником, та лiцензiї на iмпорт лiкарських засобiв, що видається iмпортеру (виробнику або особi, що представляє виробника лiкарських засобiв на територiї України), у порядку, встановленому законодавством.

  

     Незареєстрованi лiкарськi засоби можуть ввозитись на митну територiю України у порядку, встановленому наказом Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 26.04.2011 N 237 "Про затвердження Порядку ввезення на територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, стандартних зразкiв, реагентiв" (далi - Порядок N 237). При цьому митне оформлення незареєстрованих лiкарських засобiв, призначених для iндивiдуального використання громадянами, якi не належать до особистих речей громадян, здiйснюється пiсля отримання митними органами листа-повiдомлення Мiнiстерства охорони здоров'я України, форма якого затверджена Порядком N 237, щодо можливостi ввезення на митну територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, стандартних зразкiв, реагентiв або вiдповiдного електронного повiдомлення.

        Таким чином, лист-повiдомлення, виданий Мiнiстерством охорони здоров'я України, є пiдставою для пропуску на митну територiю України незареєстрованого лiкарського засобу, при цьому оподаткування податком на додану вартiсть таких лiкарських засобiв здiйснюється у загальному порядку за ставкою 20 вiдсоткiв вiд бази оподаткування.

        Медичнi вироби

        При проведеннi операцiй з постачання на територiї України або ввезення на територiю України медичних виробiв за перелiком, затвердженим Кабiнетом Мiнiстрiв вiд 23 квiтня 2014 року N 118, оподаткування податком на додану вартiсть здiйснюється за зниженою ставкою 7 вiдсоткiв.

        У разi якщо медичнi вироби вiдсутнi в зазначеному перелiку, їх оподаткування здiйснюється за ставкою 20 вiдсоткiв.

        Лiкарськi засоби та медичнi вироби, дозволенi для застосування у межах клiнiчних випробувань

        У разi постачання на митнiй територiї України та ввезення на митну територiю України лiкарських засобiв, медичних виробiв та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клiнiчних випробувань, оподаткування податком на додану вартiсть здiйснюється за ставкою 7 вiдсоткiв.

        При цьому Податковим кодексом України встановлено, що дозвiл на проведення клiнiчних випробувань надається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної полiтики у сферi охорони здоров'я, тобто Мiнiстерством охорони здоров'я України.

        Таким чином, знижена ставка податку на додану вартiсть може бути застосована лише за наявностi вiдповiдного дозволу Мiнiстерства охорони здоров'я України на проведення клiнiчних випробувань.

        У разi вiдсутностi дозволу на проведення клiнiчних випробувань ввезення на митну територiю України незареєстрованих лiкарських засобiв, медичних виробiв та/або медичного обладнання з метою проведення клiнiчних випробувань можливе на пiдставi листа-повiдомлення, виданого Мiнiстерством охорони здоров'я України, при цьому оподаткування податком на додану вартiсть має здiйснюватись за ставкою 20 вiдсоткiв.

       Перший заступник Мiнiстра                                                   I.О. Бiлоус


 

Переглядів: 910 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024