Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 19:28
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Квітень » 7 » Про перелік відомостей з обмеженим доступом в органах ДПС
10:31
Про перелік відомостей з обмеженим доступом в органах ДПС

Наказ ДПС України від  13 січня 2012 року N 35

 Про затвердження Переліку відомостей, що містять службову інформацію та яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування" в органах ДПС України

 Згідно з вимогами Закону України від 13 січня 2011 року N 2939-VI "Про доступ до публічної інформації" (далі - Закон), на виконання п. 9 ст. 2 Указу Президента України від 5 травня 2011 року N 547 "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації" та у зв'язку із внесенням змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 1998 року N 1893 "Про затвердження Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію", із змінами, наказую:

 1. Затвердити Перелік відомостей, що містять службову інформацію та яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування" в органах державної податкової служби України (далі - Перелік), що додається.

 2. Керівникам структурних підрозділів ДПС України, Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, Департаменту розвитку та модернізації ДПС:

 2.1. довести Перелік до відома підлеглих працівників (під підпис), які під час виконання службових обов'язків використовують документи з грифом "Для службового користування";

 2.2. забезпечити віднесення документів і матеріалів до службової інформації, встановлення грифа "Для службового користування" відповідно до вимог Закону та Переліку, а також надання за необхідності відповідних пропозицій Управлінню охорони державної таємниці та технічного захисту інформації для внесення змін до Переліку у встановленому порядку.

 3. Головам комісій з проведення реорганізації в ДПА в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі:

 3.1. забезпечити доведення Переліку до відома працівників апарату та підпорядкованих ДПІ (під підпис), які під час виконання службових обов'язків використовують документи з грифом "Для службового користування";

 3.2. забезпечити віднесення документів та матеріалів до службової інформації, встановлення грифа "Для службового користування" відповідно до вимог Закону та Переліку, а також надання за необхідності відповідних пропозицій ДПС України для внесення змін до Переліку у встановленому порядку.

 4. Покласти відповідальність за облік, зберігання, розмноження та використання документів з грифом "Для службового користування" на Департамент адміністративно-господарського забезпечення (Лісняк С. І.).

 

5. Департаменту адміністративно-господарського забезпечення (Лісняк С. І.), Управлінню охорони державної таємниці та технічного захисту інформації (Замотайло Ю. В.) після закриття діловодного року забезпечити проведення в установленому порядку щорічної перевірки наявності документів з грифом "Для службового користування" в органах ДПС.

 

6. Директору Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю (Семченко О. В.) забезпечити оприлюднення Переліку на веб-сайті ДПС України.

 

7. Вважати такими, що втратили чинність, накази ДПА України від 08.06.2011 р. N 346 "Про Перелік відомостей, що становлять службову інформацію в органах державної податкової служби України", від 28.11.2006 р. N 720 "Про Перелік конфіденційної інформації, що є власністю держави, в органах державної податкової служби" та від 01.12.2008 р. N 746 "Про внесення змін до наказу ДПА України від 28.11.2006 р. N 720".

 

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Голова                                                                                      О. В. Клименко

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ ДПС України

13.01.2012 р. N 35

 

  

ПЕРЕЛІК

відомостей, що містять службову інформацію та яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування" в органах державної податкової служби України

1. Перевірочна робота

 

1.1. План-графік проведення документальних планових перевірок суб'єктів господарювання (протягом дії запланованих заходів).

 

1.2. Інформація, яка містить відомості про терміни та обсяги запланованих перевірочних заходів конкретних суб'єктів господарювання (до початку перевірки).

 

1.3. Інформація, яка містить відомості щодо фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, надана Держфінмоніторингом, а також запити і повідомлення ДПС України про хід і результати опрацювання таких відомостей.

 

1.4. Інформація, яка містить відомості про надання пільг з податку на прибуток по підприємствах військово-промислового комплексу, Міністерству оборони, МВС, СБУ.

 

1.5. Інформація, яка містить відомості про рух марок акцизного податку.

2. Відомості з питань технічного та криптографічного захисту інформації

 

2.1. Інформація, яка містить відомості про порядок виготовлення, облік та зберігання паролів, ключів та ідентифікаторів, які використовуються у комп'ютерних мережах, де обробляється податкова інформація, в тому числі інформація з обмеженим доступом, якщо вона не становить державної таємниці.

 

2.2. Відомості про стан і зміст апаратних та програмних засобів захисту інформації в органах державної податкової служби України, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

2.3. Модель загроз об'єкта інформаційної діяльності, якщо вона не містить відомостей, що становлять державну таємницю.

 

2.4. Відомості про виділені приміщення (акти категоріювання, акти обстеження приміщень, перелік виділених приміщень в органі ДПС, список режимних об'єктів (виділених приміщень), що перебувають під охороною в органі ДПС).

 

2.5. Інформація, яка містить відомості про обстеження та категоріювання об'єктів, де циркулює інформація, що становить державну таємницю.

 

2.6. Відомості щодо стану безпеки зв'язку в органах ДПС України, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

2.7. Відомості про створення та функціонування комплексних систем захисту інформації, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

2.8. Інформація, яка містить відомості про структуру, складові частини, технічні характеристики, ключові дані криптографічних засобів захисту інформації, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

2.9. Інформація, яка містить відомості про результати перевірок АІС щодо наявності уразливих місць та результатів усунення виявлених недоліків.

 

2.10. Відомості щодо архітектури корпоративної мережі органів державної податкової служби.

 

2.11. Інформація, яка містить відомості щодо аналізу стану інформаційної безпеки в АІС в органах державної податкової служби України.

 

2.12. Відомості про порядок використання, поводження, технічні характеристики ключових документів до засобів криптографічного захисту службової інформації.

 

2.13. Відомості про криптографічні системи або засоби криптографічного захисту службової інформації, якщо вони розкривають їх криптографічну схему (схему захисту, принципи побудови або криптографічні параметри).

 

2.14. Відомості про номенклатуру, кількість та місця розташування засобів криптографічного захисту службової інформації.

 

2.15. Відомості про номенклатуру, тактико-технічні характеристики засобів криптографічного захисту таємної інформації, якщо ці відомості не становлять державної таємниці.

 

2.16. Загальні відомості (назва, сфери нормативного регулювання) про відомчі нормативно-правові акти та нормативні документи з питань криптографічного захисту службової та секретної інформації, якщо ці відомості не становлять державної таємниці.

3. Відомості з питань інформатизації

 

3.1. Відомості про алгоритмічне та програмне забезпечення, що використовується при формуванні ідентифікаційних номерів Державного реєстру фізичних осіб платників податків, власником яких є Державна податкова служба України.

 

3.2. Відомості з питань алгоритму отримання, обробки та зберігання податкової інформації, що реалізовані в автоматизованих інформаційних системах державної податкової служби України.

4. Робота з особовим складом

 

4.1. Особові справи начальницького складу працівників податкової міліції, слідчих підрозділів, підрозділів внутрішньої безпеки в органах державної податкової служби, якщо вони не містять секретних відомостей.

 

4.2. Відомості, зазначені в атестаційному листі особи начальницького складу.

 

4.3. Відомості, зазначені у картці особового обліку.

 

4.4. Відомості, зазначені у списку осіб начальницького складу, включених до резерву кандидатів у довготермінові закордонні відрядження до закордонних дипломатичних установ України.

 

4.5. Відомості, зазначені у висновку про направлення осіб начальницького складу у довготермінові закордонні відрядження до закордонних дипломатичних установ України.

5. Правоохоронна діяльність

 

5.1. Відомості про розробку заходів із протидії протиправним та провокаційним діям щодо органів державної податкової служби України, їх працівників у зв'язку з виконанням службових обов'язків та їх близьких родичів, якщо вони не містять державної таємниці.

 

5.2. Відомості щодо планування роботи підрозділів податкової міліції.

 

5.3. Відомості з питань оперативно-розшукової діяльності, що надаються за спеціальними запитами правоохоронних органів та органів виконавчої влади, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

5.4. Інформація (прізвище, ім'я, по батькові) щодо осіб - організаторів конвертаційних центрів.

 

5.5. Інформація, зібрана у процесі оперативно-розшукової діяльності підрозділів внутрішньої безпеки ДПС України, яку не віднесено до державної таємниці.

 

5.6. Інформація про фізичних та юридичних осіб, яка збирається та передається Державному комітету фінансового моніторингу України у межах Угоди про міжвідомче та інформаційне співробітництво між Державним комітетом фінансового моніторингу України та Державною податковою адміністрацією України від 11.07.2006 і відповідно до п. 6 Угоди використовується Держфінмоніторингом України лише згідно зі статтями 18 та 22 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом".

 

5.7. Матеріали службових розслідувань за фактами надзвичайних подій серед особового складу, перевірок скарг та заяв громадян, пов'язаних з оперативно-розшуковою, службовою діяльністю підрозділів податкової міліції, якщо вони не містять секретних відомостей.

 

5.8. Інформація про норми, організацію і порядок забезпечення, обліку та зберігання озброєння у структурних підрозділах податкової міліції органів ДПС України.

 

5.9. Зведені відомості щодо порядку оповіщення особового складу податкової міліції за сигналом "Збір по тривозі".

 

5.10. Відомості щодо організації та здійснення радіозв'язку у підрозділах податкової міліції (паролі, допуски, схеми зв'язку тощо).

 

5.11. Оперативні матеріали (за областями) щодо впливу криміногенних угрупувань у сфері оподаткування.

 

5.12. Інформація, що міститься в документах, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію у тих випадках, коли її розголошення може зашкодити оперативним заходам, розслідуванню чи дізнанню, запобіганню злочину, репутації та правам інших осіб, порушити право людини на справедливий та об'єктивний судовий розгляд справи, створити загрозу життю або здоров'ю будь-якої особи.

 

5.13. Відомості з питань оперативно-розшукової діяльності, якщо вони не становлять державної таємниці.

 

5.14. Відомості про організацію та розробку заходів підрозділів ДПС України щодо попередження розкрадання державних коштів та ліквідації тіньових фінансових потоків у сфері державних закупівель.

 

5.15. Відомості щодо організації проведення комплексу оперативно-розшукових та перевірочних заходів із відпрацювання підприємств-переможців державних закупівель та ланцюгів їх постачання.

 

5.16. Документи, що становлять внутрішньовідомчу службову кореспонденцію, якщо вони пов'язані з розробкою напряму та методів діяльності органів ДПС України, процесом прийняття рішень і передують їх прийняттю.

 

5.17. Відомості щодо організації проведення комплексу оперативно-розшукових, перевірочних заходів з відпрацювання підприємств-банкрутів, задіяних у схемах ухилення від сплати податків.

6. Охорона державної таємниці та секретне діловодство

 

6.1. Відомості, що не віднесені до державної таємниці, пов'язані з розробкою та здійсненням заходів з охорони державної таємниці в органах ДПС України або виконанням функцій з цих питань та розкривають фактичний стан, наявність недоліків в організації охорони державної таємниці.

 

6.2. Відомості, зазначені у номенклатурі секретних справ, журналах, книгах обліку матеріальних носіїв секретної інформації, а також у актах на їх знищення.

 

6.3. Відомості про заходи щодо охорони державної таємниці, посилення режиму секретності під час прийому іноземних делегацій, груп та окремих іноземців та звіти про їх виконання.

 

6.4. Відомості про наявність режимних приміщень, місць зберігання матеріальних носіїв секретної інформації, порядок їх охорони та евакуації.

 

6.5. Відомості, що не становлять державної таємниці та містяться в експертних висновках про наявність відомостей, що становлять державну таємницю, актах за результатами експертної оцінки, актах перегляду грифів секретності, протоколах засідань експертної комісії з питань таємниць під час здійснення експертизи, засекречування (перегляду) матеріальних носіїв секретної інформації.

 

6.6. Відомості про надання, переоформлення та скасування допуску та доступу до державної таємниці працівникам органів ДПС України.

7. Діяльність з питань запобігання та протидії корупції

 

7.1. Відомості про розробку та зміст заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням та відомості, що розкривають конкретні методи роботи за основними напрямами діяльності підрозділу з питань запобігання та протидії корупції.

 

7.2. Відомості, зазначені в інформаційно-аналітичних та прогнозних матеріалах щодо діяльності підрозділу з питань запобігання та протидії корупції, розголошення яких може завдати негативних наслідків репутації або правам інших осіб.

8. Внутрішньооб'єктовий режим

 

Інформація, яка містить відомості про стан та порядок здійснення пропускного, внутрішньооб'єктового режиму та охорону службових приміщень органів державної податкової служби.

9. Мобілізаційна робота та цивільний захист

 

9.1. Інформація з питань мобілізаційної підготовки, якщо вона не становить державної таємниці та якій відповідно до чинних нормативно-правових актів надано гриф обмеженого доступу.

 

9.2. Відомості про основні показники стану цивільного захисту органів ДПС, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління ДПС України, та їх інженерного захисту.

10. Несекретне діловодство

 

Відомості про втрату документів, виробів або інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування".

Переглядів: 1575 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024