Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 17:40
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Липень » 31 » Про перевірку правильності заповнення декларації в програмі «Податкова звітність» (OPZ)
12:13
Про перевірку правильності заповнення декларації в програмі «Податкова звітність» (OPZ)

 Інформаційні технології дають сьогодні унікальну можливість головним бухгалтерам  для подання звітності в електронному вигляді. Автоматизація обліку дала фахівцю бухобліку прекрасний інструмент, який допомагає значно полегшити роботу, зробити її безпомилковою. Навіть звітність тепер можна створювати без проблем.

Однак в окремих випадках при створенні бланків податкової звітності в програмі «Податкова звітність» (OPZ) бухгалтери забувають вказати той чи інший реквізит в бланку декларації чи розрахунку. Під час «перевірки структури» в бланку програма видає помилку та вказує її сутність на англійській мові.

 Звертаємо увагу на те, що розібратись з тим, а яку саме помилку припустив бухгалтер при заповненні того чи іншого бланку, можна на сайті ДПА України, адже розробники програми спеціально створили «Реєстр електронних форм податкових документів». Сутність цього документу полягає в тому, що він містить всі форми електронних документів. Після натискання курсором в цьому Реєстрі на номер бланку, наприклад, на номер J0100110, розкривається бланк «Декларація з податку на прибуток підприємства (з додатками)». Сама Декларація зображена чорним кольором, а в тих полях, які повинен заповнити бухгалтер, синіми англійськими літерами позначені самі реквізити, при заповненні яких бухгалтера досить часто припускають помилки.

                Аби потрапити до «Реєстру електронних форм податкових документів» бухгалтеру слід завітати на сайт ДПА України (www.sta.gov.ua), далі пройти по шляху «Платникам податків про електронну звітність» --> «Інформаційно-аналітичне забезпечення» --> «Реєстр електронних форм податкових документів».

 Подавати звітність до податкових органів за допомогою мережі Інтернет можуть і приватні підприємці (на єдиному податку та на звичайній системі оподаткування). Програма, яку безкоштовно надають податкові органи (також вона розміщена на сайті ДПА  України), містить в собі зручний вигляд бланків звітності і для приватних підприємців.

За матеріалами веб-сайту ДПА України

 

 

Переглядів: 1688 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024