Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 16.04.2024, 17:25
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 7 » Про подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ
10:41
Про подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ

Хмільницька ОДПІ інформує платників,  що у квітні 2015 року в зв’язку з оновленою формою розрахунку форми 1-ДФ  за 1 квартал 2015 року  ДФС у категорії 103.25 надала цілу низку консультацій,  з якими можна ознайомитись за наступним посиланням у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України

http://zir.minrd.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

За якою формою та який порядок подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ?

     Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності з зазначених питань не допускається.
     Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок).
     У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 ПКУ).
     Податкова декларація, розрахунок (далі – податкова декларація) - документ, що подається платником податків контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку (п. 46.1 ст. 46 ПКУ).
     Уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання. Уточнюючий податковий розрахунок може подаватися як за звітний період так і за попередні періоди (п. 4.3 Порядку).
     У разі подання уточнюючого податкового розрахунку у клітинці «Уточнюючий» проставляється відмітка (п. 3.1 Порядку).
     Відповідно до п. 4.4 Порядку порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента.
     Коригування показників розділу I:
     для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати «1» - на виключення рядка;
     для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати «0» - на введення рядка;
     для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до абзацу другого цього пункту та ввести правильну інформацію відповідно до абзацу третього цього пункту, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 указується «1» - рядок на виключення, а в другому – «0» - рядок на введення.
     Коригування показників розділу II:
     підрозділ «Оподаткування процентів»:
     для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Оподаткування процентів - виключення**» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Оподаткування процентів» відобразити правильну інформацію;
     підрозділ «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею»:
     для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею - виключення***» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею» відобразити правильну інформацію;
     підрозділ «Військовий збір»:
     для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір - виключення****» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.

 

 

103.25

Який порядок заповнення гр. 3а та гр. 3 податкового розрахунку за ф. 1ДФ, а саме без вирахування сум податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску та військового збору (у періоді його справляння) чи з вирахуванням, якщо заробітна плата виплачується систематично?

 

103.25

Яку суму коштів необхідно відображати в податковому розрахунку за ф. 1ДФ (всю суму коштів, що видані на відрядження або підзвіт, чи тільки суму коштів, що не повернуті своєчасно)?

 

103.25

За якою формою та який порядок подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ?

 

103.25

Який порядок заповнення податкового розрахунку за ф. 1ДФ при виплаті доходу на користь фізичної особи у вигляді поворотної фінансової допомоги за ознакою доходу «153» та чи необхідно заповнювати гр. 3а та гр. 3, або лише гр. 3?

 

103.25

За якою ознакою доходу відображається в податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. 1ДФ сума нецільової благодійної допомоги?

 

103.25

Чи відображається працедавцем в Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. 1ДФ сума допомоги по вагітності та пологах?

 

103.25

Як правильно відобразити у податковому розрахунку за ф. 1ДФ суму виплаченої заробітної плати, якщо в одному з місяців кварталу працівник не мав права на отримання податкової соціальної пільги?

 

103.25

Чи необхідно СГ заповнювати реквізити «Працювало за трудовими договорами» та «Працювало за цивільно-правовими договорами» і зазначати номер порції при поданні уточнюючого податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. 1ДФ?

 

103.25

Яким чином відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ доходи, які виплачуються самозайнятим особам, якщо дохід нараховано та виплачено податковим агентом в різних кварталах?

 

103.25

Яким чином відображати у податковому розрахунку за ф. 1ДФ суми виплат у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності (лікарняні) та відпускні, нараховані та виплачені у одному звітному періоді (кварталі) за минулі або наступні звітні періоди?

 

103.25

Чи відображається у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. 1ДФ, сума поворотної фінансової допомоги, яка надається фізичною особою юридичній особі або повертається юридичною особою фізичній особі?

 

103.25

Чи має право податковий агент виплачувати дохід ФО, у якої відсутня відмітка у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта та довідка про отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків?

 

103.25

Яким чином подавати податковий розрахунок за ф. 1ДФ за відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету та який порядок подання копій податкових розрахунків до контролюючого органу за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу, у разі подання податковим агентом податкового розрахунку у паперовому вигляді?

 

103.25

Яким чином відображаються у податковому розрахунку за ф. 1ДФ результати перерахунку податку на доходи фізичних осіб та податкової соціальної пільги, в т. ч. річного?

 

103.25

Чи відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ сума доходу, отримана ФО від здійснення операції з повернення коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених нею до статутного капіталу емітента корпоративних прав (юридичної особи)?

 

103.25

Яким чином відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ заробітна плата померлого працівника, яка виплачується спадкоємцю?

 

103.25

Яким чином відображаються у податковому розрахунку за ф. 1ДФ, суми орендних платежів, які виплачуються податковим агентом на користь фізичної особи на підставі договору оренди транспортного засобу?

 

103.25

Яким чином заповнюється графа 4 «Сума перерахованого податку» податкового розрахунку за ф. 1ДФ якщо заробітна плата виплачується несвоєчасно (у наступному кварталі), а сума податку на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету у визначений термін, а саме протягом 30-ти календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходів?

 

103.25

За якою ознакою доходу відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ сума доходу, нарахована на користь фізичних осіб - зовнішніх сумісників, оформлених за трудовою угодою?

 

103.25

Чи необхідно заповнювати підсумковий рядок по гр. 3а, гр. 3, гр. 4а та гр. 4 у разі подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ та заповнення рядків на вилучення та введення?

 

103.25

Чи потрібно подавати податковий розрахунок за ф. 1ДФ та заповнювати графу 7 «Дата звільнення з роботи», у разі, якщо у кварталі звільнення працівнику не нараховувався та не виплачувався дохід?

 

103.25

Чи відображаються у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. 1ДФ аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін?

 

103.25

За якою ознакою в податковому розрахунку за ф. 1ДФ відображається сума оподатковуваного доходу, виплачена фізичній особі – підприємцю, отримана від виду діяльності, який не зазначено у документі, що підтверджує її державну реєстрацію?

 

103.25

Чи відображається у податковому розрахунку за ф. 1-ДФ сума списаної заборгованості, за якою минув строк позивної давності та яка обліковувалась у юридичної особи, якщо дана заборгованість була списана на користь фізичної особи-боржника?

 

103.25

За якою ознакою доходу відображається у податковому розрахунку ф. 1ДФ сума поворотної фінансової допомоги, яка надається на адресу фізичної особи - підприємця?

 

Переглядів: 1694 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024