Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 19:57
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Листопад » 23 » Про сплату збору за першу реєстрацію транспортного засобу
09:14
Про сплату збору за першу реєстрацію транспортного засобу

Лист  ДПС України від 02.11.2011 р. N 5037/7/17-3217

(Витяг)

Державна податкова служба України з метою здійснення контролю за повнотою та своєчасністю сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів в Україні відповідно до розділу VII "Збір за першу реєстрацію транспортного засобу" Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. N 2755-VII (із змінами та доповненнями, далі - Кодекс) повідомляє таке.

Законом України від 07.07.2011 р. N 3609-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України" (далі - Закон N 3609) внесено доповнення щодо розширення бази оподаткування та ставок збору за першу реєстрацію транспортного засобу до розділу VII "Збір за першу реєстрацію транспортного засобу" Податкового кодексу України і з 06.08.2011 р. набирають чинності.

Зокрема, пунктом "а" пп. 233.1.1 п. 233.1 ст. 233 Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями, далі - Кодекс) встановлено, що базою оподаткування збору за першу реєстрацію транспортного засобу в Україні для колісних транспортних засобів - мотоциклів, легкових автомобілів (крім легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном), автобусів (у тому числі мікроавтобусів), тракторів, вантажних автомобілів (у тому числі сідельних тягачів, інших спеціалізованих та спеціальних вантажних транспортних засобів, інших колісних транспортних засобів) є об'єм циліндрів двигуна в куб. сантиметрах.

Підпунктом 234.1.9 пункту 234.1 статті 234 Кодексу визначено, що ставка збору для колісних транспортних засобів, які не зазначені у підпунктах 234.1.1 - 234.1.8 цього пункту, становить 5 гривень за 100 куб. сантиметрів об'єму циліндрів двигуна.

Відповідно до п. 237.1 ст. 237 та п. 239.1 ст. 239 Кодексу збір сплачується фізичними та юридичними особами за місцем реєстрації транспортних засобів та ставками, які діють на день сплати перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів в органах, що проводять таку державну реєстрацію.

Пунктами 21 та 24 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.98 р. N 1388 (із змінами та доповненнями), визначено, що транспортні засоби, що належать фізичним особам, реєструються за місцем їх проживання, а транспортні засоби юридичних осіб реєструються за місцезнаходженням таких осіб.

Якщо стоянка транспортних засобів розташована за місцезнаходженням філій або представництв юридичних осіб, такі транспортні засоби реєструються за місцем їх стоянки.

У свідоцтві про реєстрацію (технічному паспорті) зазначається юридична особа, якій належать транспортні засоби, місцезнаходження такої особи та стоянки.

У разі виникнення обставин, що перешкоджають державній реєстрації таких транспортних засобів за місцем проживання власників, дозволяється, як виняток, з дозволу керівників підрозділів Державтоінспекції проведення їх державної реєстрації за місцем проживання родичів власників за їх письмовою згодою.

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичні особи в десятиденний строк зобов'язані подати до відповідного органу державної податкової служби за місцем свого знаходження та за місцем реєстрації транспортного засобу розрахунок суми збору за такі транспортні засоби за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу. До розрахунку обов'язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

Згідно з пунктом 173.5 статті 173 і пунктом 239.5 статті 239 Кодексу, статтею 8 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" органи, що здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів, зобов'язані повідомляти органи державної податкової служби за місцем розташування про транспортні засоби, зареєстровані або зняті з реєстрації протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, за формою, затвердженою центральним органом державної податкової служби, а також про їх власників (наказ ДПА України від 23.12.2010 р. N 995).

Директор Департаменту оподаткування

фізичних осіб ДПС України                                                                       В. Бусарєв

 

 

Переглядів: 1022 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024