Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 19:20
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Про створення вільної економічної зони «Крим»
07:56
Про створення вільної економічної зони «Крим»

27.09.2014 набрав чинності Закон України від 12 серпня 2014 року   № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» (далі – Закон № 1636-VII).

Вільна економічна зона «Крим» (далі - ВЕЗ «Крим») запроваджується на 10 повних календарних років, починаючи з дати набрання чинності Закону № 1636-VII у межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (за виключенням морської економічної зони України).

На території ВЕЗ «Крим» діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб, не справляються загальнодержавні податки та збори, визначені статтею 9 Податкового кодексу України, та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, передбачений Законом України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування».

Фізична особа, яка має податкову адресу (місце проживання), юридична особа (відокремлений підрозділ), яка має податкову адресу (місцезнаходження) на території ВЕЗ «Крим», прирівнюються з метою оподаткування до нерезидента.

В рамках ВЕЗ «Крим», створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного та промислового типу у розумінні статті 430 Митного кодексу України.

Митні формальності, пов’язані з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення та громадян через адміністративний кордон ВЕЗ «Крим», здійснюються у зонах митного контролю, розташованих у місцях, визначених у статті 329 Митного кодексу України.

За умови подання сертифіката походження товару з України на товари, що повністю вироблені чи достатньо перероблені на тимчасово окупованій території України, вважаються товарами походженням з України та вільно переміщуються на іншу територію України без стягнення спеціального, антидемпінгового, компенсаційного мита, передбаченого статтею 271 Митного кодексу України.

На території ВЕЗ «Крим» може застосуватися мультивалютний режим, за яким в оплату вартості товару (послуги, роботи), що продаються (надаються) у межах ВЕЗ «Крим», приймається як гривня так і валюти іноземних країн, включені Національним банком України (далі НБУ) до 1 – 2 груп Класифікатора іноземних валют та банківських металів. Також НБУ було встановлено, що будь-які безготівкові платежі (перекази) з території ВЕЗ «Крим» на іншу територію України чи з іншої території України на територію ВЕЗ «Крим» здійснюються виключно у гривні або у вільноконвертованій валюті.

 

Інформаційно-довідковий департамент ДФС України

 

 

 

Переглядів: 933 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024