Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 16.04.2024, 20:56
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Листопад » 26 » Про відповідальність за порушення порядку сплати ЄВ СГ АРК Крим та контрольовані операції
16:06
Про відповідальність за порушення порядку сплати ЄВ СГ АРК Крим та контрольовані операції

Чи застосовується відповідальність за порушення порядку сплати ЄВ та порядку подання і правильності заповнення звітності по ЄВ до СГ, які перебували на обліку в контролюючих органах Автономної Республіки Крим або міста Севастополя на початок тимчасової окупації?

      Відповідно до п.п. 1 п. 12.3 ст. 12 розд. II «Перехідні положення» Закону України від 12 серпня.2014 року № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» особи, які перебували на обліку в контролюючих органах або мали місцезнаходження (місце проживання) на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя на початок тимчасової окупації, звільняються від обов’язків сплати єдиного внеску, передбаченого Законом України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).
     Такі особи мають право на добровільну сплату єдиного внеску, передбаченого Законом № 2464, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України або уповноваженим органом з питань Криму.
     Особи, які перебували на обліку в контролюючих органах або мали місцезнаходження (місце проживання) на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя на початок тимчасової окупації, звільняються від обов’язку подання до контролюючих органів декларацій (крім митних декларацій), звітності та інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів протягом строку такої тимчасової окупації та після її завершення.
     Пунктом 9 прим. 3 частини другої розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 передбачено, що тимчасово на період дії особливого правового режиму, визначеного Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», зупиняється застосування до платників єдиного внеску із місцезнаходженням (місцем проживання) на тимчасово окупованій території України норм ст. 25 «Заходи впливу та стягнення» і ст. 26 «Відповідальність за порушення цього Закону» Закону № 2464.
     Податкова інформація про суми недоїмки платників єдиного внеску, визначених абзацом першим цього пункту, зберігається та опрацьовується в інформаційних базах контролюючих органів в окремому (позабалансовому) порядку.

 

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України, категорія 301.

 

Листівка "Взаємовідносини між особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ «Крим» та особами, які мають податкову адресу на іншій території України"

http://sfs.gov.ua/broshuri-ta-listivki/171206.html

 

Переглядів: 782 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024