Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 09:23
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Про застосування коефіцієнта розподілу сум податкового кредиту на рік
09:37
Про застосування коефіцієнта розподілу сум податкового кредиту на рік

Лист ДПС України від 15.11.2011 р. N 6253/7/15-3417-07

Державна податкова служба України розглянула лист щодо застосування коефіцієнта розподілу податкового кредиту між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями протягом 2011 року та повідомляє.

Відповідно до пункту 199.1 статті 199 Податкового кодексу (далі - Кодекс), у разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково - ні, до сум податку, які платник має право віднести до податкового кредиту, включається та частка сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг в оподатковуваних операціях. Розрахунок частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами (послугами) між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями визначається відповідно до пункту 199.2 та пункту 199.3 статті 199 Кодексу.

Згідно із пунктом 4.4 Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 25.01.2011 р. N 41, у рядку 15 (колонка А) вказується обсяг придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, ввезення) з податком на додану вартість товарів/послуг та необоротних активів, які частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково в операціях, які не є об'єктом оподаткування (стаття 196 Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 Кодексу за межами митної території України).

Розрахунок частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється за попередній календарний рік. Для новоствореного платника та/або платника, у якого протягом попереднього календарного року були відсутні неоподатковувані операції, - перший звітний (податковий) період, у якому задекларовані такі операції. Відповідний розподіл суми податку на додану вартість для визначення частини податкового кредиту здійснюється відповідно до визначеної у таблиці 1 (Д7) (додаток 7) частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях. Визначена частка використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях застосовується протягом поточного календарного року при визначенні податкового кредиту і заповненні рядка 15.1 (колонка Б) декларації.

Отже, розрахунок частки використання за обсягами постачання за попередній рік (заповнення таблиці 1 додатка Д7) здійснюється один раз на рік і подається разом з декларацією за останній звітний період такого попереднього року.

При цьому, враховуючи те, що Податковим кодексом України на органи податкової служби покладено функцію контролю за дотриманням платниками податкового законодавства, включаючи і правильність визначення зазначеного розрахунку частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях, у випадку коли в ході проведення перевірки органами ДПС визначено відсоток розподілу сум податкового кредиту, який не відповідає відсотку, визначеному платником податку, при розрахунку суми податкового кредиту застосовується коефіцієнт розподілу, який визначений в ході проведення перевірки органами ДПС України. При цьому даний коефіцієнт повинен застосовуватися платником при визначенні ним податкового кредиту до завершення поточного календарного року та враховуватись при визначенні коефіцієнта перерахунку податкового кредиту за поточний календарний рік.

Заступник Голови                                                               С. Лекарь

 

 

Переглядів: 919 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024