Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 16:13
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 4 » Рекомендації щодо складання Розрахунку рентної плати за спеціальне використання води
15:58
Рекомендації щодо складання Розрахунку рентної плати за спеціальне використання води

Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води до Податкової декларації з рентної плати, форму якої затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015р. №719, заповнюється платниками, які використовують обсяги води, отримані шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні користувачі), та використовують воду для потреб рибництва.

У р.4 Розрахунку інформацію щодо дозволу на спеціальне водокористування, зокрема, дату видачі та термін дії дозволу, зазначають  лише первинні водокористувачі.

Для кожного типу водного об'єкта відповідно до додатка 16 до Декларації складається окремий Розрахунок.

При заповненні р.6 Розрахунку платники використовують довідкову інформацію відповідно до додатка 16 до Декларації - Кодифікацію водних об'єктів за типом водного об'єкта та напрямом використання води, згідно з розділом IX Податкового кодексу України.

Платники, які видобувають та/або споживають обсяги води із підземних водних об'єктів, у тому числі джерел, що згідно із законодавством віднесено до водних об'єктів загальнодержавного значення, а також провадять або не провадять господарську діяльність із транспортування та/або постачання обсягів таких вод з підземних водних об'єктів загальнодержавного значення споживачам, у р. 6 Розрахунку зазначають код "1.1.1".

Платники, які видобувають та/або споживають обсяги води із поверхневих водних об'єктів, що згідно із законодавством віднесено до водних об'єктів загальнодержавного значення, а також провадять або не провадять господарську діяльність з транспортування та/або постачання обсягів таких вод з поверхневих водних об'єктів загальнодержавного значення споживачам, у р. 6 Розрахунку зазначають код "1.3.1".

Платники, які видобувають та/або споживають обсяги води як із поверхневих, так і підземних водних об'єктів, що згідно із законодавством віднесено до водних об'єктів загальнодержавного значення, а також провадять або не провадять господарську діяльність з транспортування та/або постачання обсягів таких вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення споживачам, керуючись п. 255.10 ст. 255 Кодексу, складають два окремих Розрахунки (за джерелами походження обсягів води) із зазначенням у р. 6 кодів:

"1.1.1" - у частині обсягів води, що видобута із підземних водних об'єктів загальнодержавного значення або обсягів, що визначаються як частка підземних вод у загальному обсязі спожитих вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається у технічній документації первинного водокористувача;

"1.3.1" - у частині обсягів води, що видобута із поверхневих водних об'єктів загальнодержавного значення або обсягів, що визначаються як частка поверхневих вод у загальному обсязі спожитих вод із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, де частка підземних вод визначається у технічній документації первинного водокористувача.

Для аналогічного випадку у разі використання платниками водних об'єктів місцевого значення у р. 6 Розрахунку відповідно зазначаються коди "1.2.1" та "1.3.2".

При цьому платники, які видобувають та/або споживають обсяги води із змішаних джерел водопостачання, при обчислені податкових зобов'язань із рентної плати за спеціальне використання води застосовують ставки рентної плати, встановлені для джерел, з яких формуються змішані джерела відповідно до пп. 255.5.1 - 255.5.2 п. 255.5 ст. 255 Податкового кодексу.

Платники, які використовують воду, яка входить виключно до складу напоїв із змішаних джерел водопостачання загальнодержавного значення, складають два окремих Розрахунки. При цьому у р. 6 Розрахунку зазначають як для обсягів води, що видобута із підземних водних об'єктів, так і води, що вилучена із поверхневих водних об'єктів, код "2.1.1" та застосовують ставки рентної плати, визначені у пп. 255.5.6 п. 255.5 ст. 255 Кодексу. Для аналогічного випадку у разі використання платниками водних об'єктів місцевого значення використовується код "2.2.1".

 Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

 

 

Переглядів: 593 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024