Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 03:37
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Травень » 28 » Роман Насіров: Нашим головним завданням була стабілізація роботи фіскальної служби
09:15
Роман Насіров: Нашим головним завданням була стабілізація роботи фіскальної служби

Головним завданням нового керівництва ДФС у перші дні роботи була стабілізація роботи фіскальної служби. Про це заявив Голова ДФС України Роман Насіров під час спільної прес-конференції керівництва служби, яка відбулася 26 травня 2015 року.

«Фіскальна служба потребувала певної стабілізації, розуміння подальших напрямів роботи, формування діалогу з платниками податків. Наші перші кроки дозволили не лише стабілізувати роботу, а й спланувати необхідні зміни, спрогнозувати їх та вже розпочати перші кроки», – зазначив Голова ДФС Роман Насіров.

За його словами, налагодження дієвої взаємодії безпосередньо всередині служби, з територіальними органами як по податковій, так і по митній лінії дозволили вже протягом першого тижня роботи виявити низку схем ухилення від оподаткування.

«Ми упередили незаконне формування податкового кредиту з податку на додану вартість та ухилення від сплати ПДВ на понад 6 млрд. грн. Лише у Святошинському районі м. Києва виявлено низку підприємств, якими сформовано фіктивний податковий кредит на 4,3 млрд. грн. З цього приводу вже були зроблені відповідні кадрові рішення у Святошинській ДПІ», – підкреслив Роман Насіров.

Також, за словами керівника служби, врегульовані кадрові питання в Головних управліннях Харківської та Львівської областей, Одеської митниці.

Значні кадрові зміни очікують і працівників податкової міліції. За словами Першого заступника Голови ДФС Сергія Білана, на сьогодні основним завданням є впорядкування та переформатування роботи підрозділів податкової міліції.

«Нами підготовлено серйозні кадрові зміни щодо управлінської та оперативної вертикалі, які дадуть змогу ефективно виконувати наші завдання. Основна робота спрямовуватиметься на боротьбу з конвертаційними центрами, фіктивними податковими кредитами. Ми відслідковуватимемо весь ланцюг від замовника послуг до отримувача готівкових коштів або кредитів, і у разі виявлення порушень притягуватимемо винних до кримінальної відповідальності», – наголосив Сергій Білан.

Іншим напрямом роботи податкової міліції є боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів. Так, зокрема, у рамках операції «Акциз» з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 74 млн. грн., з них лікеро-горілчаної продукції на 15 млн. грн., тютюнової – на 6 млн. грн., спирту – на 5 млн. гривень.

Крім того, ДФС сьогодні працює над упорядкуванням товарообігу у зоні АТО. Так, нещодавно ДФС спільно зі співробітниками СБУ заблокували 170 вантажних автомобілів, які намагалися незаконно перетнути лінію розмежування.

Основним завданням у митному напрямі заступник Голови ДФС Костянтин Лікарчук вважає відновлення керованості системою та пошук фахових керівників.

«Великою проблемою у митниці є кадрове питання. На даний час ми знаходимося у пошуку оптимальної кандидатури на посаду начальника Одеської митниці, її керівного складу, особливо тих осіб, які займатимуться тарифами та будуть боротися з контрабандою, начальників митних постів. Плануємо завершити цю роботу вже найближчим часом», – зазначив Костянтин Лікарчук.

Стратегічно свою роботу фахівці митниці спрямовуватимуть на перекриття «чорних схем», яких є досить багато. Але, за словами Костянтина Лікарчука, у цьому напрямі не все залежить від ДФС. Потрібно співпрацювати і координувати свою діяльність з Державною прикордонною службою та СБУ.

Серед інших першочергових завдань, над якими працює фіскальна служба, Голова ДФС Роман Насіров визначив удосконалення критеріїв для отримання автоматичного відшкодування ПДВ, спрощення форм податкових декларацій, розвиток електронних сервісів, запровадження пілотного проекту щодо впровадження електронної акцизної марки тощо. 

Прес-служба Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/199671.html

 

 

Переглядів: 647 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024