Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 15:19
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Грудень » 26 » Роман Насіров підсумував роботу фіскальної служби у 2015 році
15:08
Роман Насіров підсумував роботу фіскальної служби у 2015 році

Про попередні підсумки роботи у 2015 році, процеси і зміни, які відбуваються у Державній фіскальній службі України, зокрема, щодо  реформування служби, стану забезпечення бюджетних надходжень та боротьби з тіньовою економікою розповів Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 25 грудня в Кабінеті Міністрів України

Разом з керівником служби про свою роботу прозвітували і Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан та начальник Міжрегіонального головного управління – Центрального офісу Євген Бамбізов.

Так, за словами Романа Насірова, основним завданням, виконання якого чекало і суспільство, і Уряд, і Парламент, стало реформування  служби.

«Ми почали зміни з себе. Затверджено нову структуру ДФС – в ній підрозділи сформовані за функціональним напрямом. Це дозволило усунути дублювання функцій та виконати доручення Кабінету Міністрів України щодо скорочення служби на 30 відсотків. Вже звільнено 1862 працівники. А перше незалежне тестування, до якого залучено консорціум незалежних HR-фахівців, пройшли 877 керівників та ключових фахівців центрального апарату та територіальних органів ДФС», - наголосив Роман Насіров.

Також запроваджено Офіс аудиту та проведено сертифікацію аудиторів, розпочато демілітаризацію податковою міліції та реформу Офісу великих платників.

Не менш важливими є й досягнення ДФС у напрямі стабілізації надходжень до бюджету. З початку року до зведеного бюджету ДФС забезпечила надходження 522 млрд. грн. Щомісячне перевиконання планових показників дозволило на початку осені забезпечити Уряду реалізацію соціальних програм та поступово збільшити суми повернення бізнесу податку на додану вартість.

Так, з початку року відшкодовано 58,9 млрд. грн. ПДВ, з них 21 млрд. грн. – протягом трьох останніх місяців.

Збільшились й  середньомісячні суми надходження ПДВ: порівняно з 2014 роком фактично майже на 30%. У листопаді  до бюджету надійшла рекордна сума цього податку – 10,8 млрд. грн., за результатами грудня задекларовано 10,7 млрд. грн. ПДВ.

Крім того, перевиконання по митному напряму дозволило побудувати 32,8 км нових доріг та розпочати реконструкцію 29,4 км доріг у Чернівецькій, Волинській та Львівській областях. Завдяки експерименту, за яким 50% від суми перевиконання по митним зборам спрямовується на розбудову інфраструктури регіонів, бюджети областей отримали понад 400 млн. грн.

Збільшенню  надходжень бюджету також сприяла ефективна боротьба  з тіньовим бізнесом.

«Основним показником роботи у цьому напрямі є не кількість порушених кримінальних справ  чи вироків суду, а прямий економічний ефект від діяльності оперативних підрозділів ДФС. Це забезпечення надходжень до держбюджету та запобігання тратам державних коштів», - підкреслив Сергій Білан.

Так, державі відшкодовано 932,4 млн. грн. збитків по закінченим кримінальним провадженням. Завдяки використанню системи аналізу ризиків вдалося попередити  спроби формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ на стадії реєстрації  податкових накладних на суму 243 млрд. грн.

Крім того, з початку року припинено діяльність 59 конвертаційних центрів та з їх вигодонабувачів стягнуто до бюджету 770 млн. грн.

Значні кроки було зроблено й у напрямі реформування  митниць, вдосконалення митних процедур, захисту кордонів та приведення митних пунктів пропуску до європейських стандартів.

«Я хочу подякувати всім сумліннім платникам податків за цей рік. І за те, що більшість з них була готова до змін, які відбуваються в країні. До змін, які відбуваються у фіскальній службі.  А саме головне – за підхід до процедури сплати податків. Зі свого боку ми будемо забезпечувати прозорість своєї роботи та єдиний підхід до усіх платників податків», - підсумував Роман Насіров.

Детально з Річним звітом Державної фіскальної служби України можна ознайомитись за посиланням http://sfs.gov.ua/data/material/000/166/229980/Presenta

Прес-служба Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/230009.html

Переглядів: 573 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024