Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 15:30
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Травень » 25 » Розпочато підготовчий процес приєднання України до спільної транзитної системи ЄС
17:13
Розпочато підготовчий процес приєднання України до спільної транзитної системи ЄС

Особливості підготовчого процесу приєднання України до спільної транзитної системи ЄС розглядалися під час першого засідання Наглядової ради з приєднання до СТС, яка створена на базі Державної фіскальної служби України.

Представники Урядового офісу з питань євроінтеграції, Мінфіну, Мінекономрозвитку,  ДФС України, а також ЄС та Посол Литовської Республіки обговорили комплекс заходів правового, організаційного, структурного та фінансового характеру, які необхідно буде вжити Україні протягом наступних декількох років на шляху приєднання до СТС (спільної транзитної системи).

«Приєднання до спільної транзитної системи передбачено Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Це сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між нашою країною та Європейським Співтовариством, оскільки значно прискорить митні процедури та забезпечить ефективну протидію контрабанді», - наголосив заступник Голови ДФС Костянтин Лікарчук.

Він також додав, що підготовчий процес відбуватиметься за активної співпраці з бізнесом та за підтримки ЄС.

Експерт ЄС Вітеніс Алішаускас, який з січня 2015 року співпрацює з ДФС, зазначив, що ЄС готовий надавати експертну та іншу практичну допомогу  в розробці нормативно-правових документів, обміні досвідом, навчанні працівників митних органів, проведенні тестового використання СТС тощо.

У свою чергу Костянтин Лікарчук подякував Литві за підтримку фіскальної служби у виконанні Угоди про асоціацію Україна-ЄС у частині митної справи, зокрема, запровадженні уповноваженого економічного оператора, контролі митної вартості, пост-аудит контролі та управлінні ризиками.

Посол Литовської Республіки Марюс Януконіс відзначив добрі традиції литовсько-української співпраці у митній сфері та підтвердив готовність своєї країни до її подальшого розвитку.

За результатами засідання Наглядова рада схвалила План заходів з приєднання України до спільної транзитної системи.

Довідково:

Спільна транзитна системи (Європейська нова комп’ютеризована транзитна система (New Computerised Transit System - NCTS) – послідовність обміну електронними даними про товари, що переміщуються транзитом, між усіма митними органами-учасниками транзиту, а також митними органами та суб’єктами ЗЕД.

 

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/199268.html

 

Переглядів: 622 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024