Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 12:07
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 1 » Щодо продовження терміну дії свідоцтва платника єдиного податку у 2012 році
23:21
Щодо продовження терміну дії свідоцтва платника єдиного податку у 2012 році

Кожен десятий підприємець-спрощенець України сьогодні відвідав податкову та отримав роз’яснення оновленого законодавства

1 грудня понад 230 тисяч підприємців, що складає понад 10% від загальної кількості фізичних осіб - СПД країни, взяли участь у податкових семінарах із роз’яснення та консультацій стосовно оновленого податкового законодавства.

Чи не найбільша зацікавленість та кількість відвідувачів спостерігалася у податкових інспекціях Сум, Івано-Франківська, Львова, Вінниці та Рівного. Це пояснюється тим фактом, що саме в цих регіонах зареєстрована значна кількість підприємців-спрощенців, які здебільшого й скористалися можливістю отримати відповіді на питання, що виникають у їх підприємницькій діяльності.

Зокрема, чи не найбільше зацікавлення у платників викликала ситуація щодо прийому заяв від підприємців для роботи на спрощеній системі оподаткування у 2012 році. Податкові інспектори пояснювали, що для цього громадянин має прийти до інспекції за місцем проживання та написати у довільній формі заяву з обов’язковим зазначенням групи, до якої він бажає бути віднесеним. При цьому, термін подання таких заяв подовжено до 25 січня 2012 року, а у разі відсутності в інспекції свідоцтв нового зразка підприємцю буде зроблено необхідну відмітку у старому (згодом, за умови надходження бланків, відбудеться заміна свідоцтва). Строк дії нового документу - необмежений.

На семінарах також наголошувалось, що ДПСУ подовжила чинний на сьогодні мораторій на фактичні перевірки малого бізнесу у зв'язку із необхідністю адаптації підприємців до нововведень в законодавстві щодо спрощеної системи оподаткування.

У подальшому практика таких семінарів буде продовжена. Про час та місце заходів платники податків можуть дізнатися у податкових інспекціях за місцем проживання.

 Прес-служба ДПC України

 

Переглядів: 2099 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024