Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 10:03
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Вересень » 13 » Щодо заповнення окремих граф форми N 1ДФ
07:56
Щодо заповнення окремих граф форми N 1ДФ

Лист ДПА України від 10.08.2011 р. N 14496/6/17-0215

Державна податкова служба України згідно зі статтею 52 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI (далі - Кодекс) розглянула лист газети "Бухгалтерія" щодо заповнення граф форми N 1ДФ і повідомляє.

Відповідно до пп. "б" п. 176.2 ст. 176 розділу IV Кодексу особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі - податковий розрахунок) у строки, встановлені Кодексом для податкового кварталу, до органу державної податкової служби за місцем свого розташування.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. N 1ДФ) затверджено наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. N 1020, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.01.2011 р. за N 46/18784 (далі - Порядок).

Відповідно до п. 3.2 Порядку у графі 3а "Сума нарахованого доходу" відображається (за звітний квартал) доход, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до цього Порядку. У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов'язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Сума нарахованого доходу відображається повністю, без його зменшення на суму утриманого податку на доходи фізичних осіб, суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, суму податкової соціальної пільги за її наявності.

У графі 3 "Сума виплаченого доходу" відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом.

Заробітна плата, що виплачується у встановлені терміни у наступному місяці, повинна бути відображена в податковому розрахунку за той період, у який входить попередній місяць, за який заробітну плату було нараховано.

Наприклад, до податкового розрахунку за I квартал входить заробітна плата за січень, яка нарахована у січні та виплачена у лютому, за лютий (нарахована у лютому та виплачена у березні), за березень (нарахована у березні та виплачена у квітні).

При цьому у разі повної та своєчасної виплати заробітної плати за звітний квартал гр. 3 = гр. 3а без вирахування податку на доходи фізичних осіб, суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, суми податкової соціальної пільги за її наявності.

Наприклад: нараховано - 5000 грн. (гр. 3а), виплачено доходу у повному обсязі - 5000 грн. (гр. 3) або нараховано - 5000 грн. (гр. 3а), фактично виплачено доходу 70 % від нарахованої суми (не в повному обсязі) - 3500 грн. (гр. 3).

У графі 4а "Сума нарахованого податку" відображається сума податку, нарахованого та утриманого з доходу, нарахованого платнику податку згідно із законодавством.

У графі 4 "Сума перерахованого податку" відображається фактична сума перерахованого податку до бюджету.

Податковий розрахунок є інформацією по окремому платнику податку за відповідний період, показники відображають фактичні дані по такій фізичній особі.

Заступник Голови комісії з проведення

реорганізації ДПА України,

заступник Голови ДПС України                                                             С. Лекарь

               

 

Переглядів: 1045 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024