Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 18.04.2024, 19:16
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Липень » 2 » Щодо звітності з єдиного соціального внеску для суб’єктів господарювання, які не мають найманих працівників
07:16
Щодо звітності з єдиного соціального внеску для суб’єктів господарювання, які не мають найманих працівників

Чи потрібно подавати звіт щодо сум нарахованого ЄВ СГ, який не має найманих працівників?

     Відповідно до п. 11 розд. ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 435), якщо ЮО або ФОП не використовують працю ФО на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Звіт) за найманих працівників до органів доходів і зборів ними не подається.
     ФОП, у тому числі ФОП платники ЄП, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом (п. 2 розд. ІІІ Порядку № 435).
     Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе один раз на рік до 01 травня року, що настає за звітним періодом (п. 4 розд. ІІІ Порядку № 435).
     ФОП, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подавати самі за себе Звіт незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім фізичних осіб - підприємців, зазначених у п. 3 розд. III Порядку № 435 (п. 13 розд. ІІ Порядку № 435).
     Згідно з п. 3 розд. III Порядку № 435 ФОП платники ЄП звільняються від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ), якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Звіт зазначеними особами не подається.
     У разі самостійного визначення бази нарахування ЄВ ФОП платники ЄП, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом.
     Таким чином, якщо ЮО та ФОП не використовують працю ФО на умовах трудового договору (контракту), Звіт до органів доходів і зборів за найманих працівників ними не подається.
     При цьому, ФОП, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подавати звіт за себе незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім ФОП платників ЄП, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
     У разі самостійного визначення бази нарахування ЄВ ФОП платники ЄП, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України

Категорія 301.06

http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

Переглядів: 671 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024