Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 00:54
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Січень » 28 » СІЛЬСЬКІ БІБЛІОТЕКАРІ ДІЗНАЛИСЬ ПРО ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ
09:36
СІЛЬСЬКІ БІБЛІОТЕКАРІ ДІЗНАЛИСЬ ПРО ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ

  Нещодавно   в читальному залі Хмільницької районної бібліотеки в  рамках реалізації  Проекту "Сільським громадам - належний рівень правової допомоги" відбулася зустріч бібліотекарів сільських читалень з представниками громадських організацій «Право» , Хмільницької міської громадської організації «Центр підтримки та розвитку підприємництва»  та Хмільницької ОДПІ, на якій висвітлювались  питання  про зміни в податковому законодавстві та  законодавстві щодо реєстрації прав власності на нерухоме майно.

     Так, з 1 січня 2013 року Податковим кодексом України введений податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості. Законодавством визначено перелік обєктів житлової нерухомості, які не є обєктом оподаткування зазначеним податком. Про це розповів Ю.Г. Підвальнюк завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та  громадськістю Хмільницької ОДПІ.

      З 1 січня 2013 року державна реєстрація прав на нерухоме майно проводиться органами державної реєстрації прав - структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби, та нотаріусами, як спеціальними суб’єктами, на яких покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно. У чому полягає новизна єдиної системи та хто і як її вестиме? Які речові права підлягатимуть державній реєстрації? Які строки, передбачені для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно? Відповіді на ці та інші запитання присутні отримали від Т.І. Коваля адвоката, голови ГО  «Центр підтримки та розвитку підприємництва».

     Голова Хмільницької районної громадської організації "Право" В.В. Дорох презентував присутнім буклет " Проект сільським громадам - належний рівень правової допомоги", а також передав його у користування сільським бібліотекам району.

     Нагадуємо, що проект "Сільським громадам - належний рівень правової допомоги" реалізовується громадською організацією "Право", в партнерстві з Хмільницькою районною бібліотекою для дорослих, Хмільницькою райдержадміністрацією, Хмільницькою районною радою, Хмільницькою ОДПІ, Хмільницьким міськрайонним управлінням юстиції, громадською організацією "Молодіжна рада" за підтримки програми "Верховенство права" Міжнародного фонду "Відродження".

    З інформацією щодо нормативно-правових актів, коментаріями фахівців ДПС України та іншою довідковою інформацією  про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  ви маєте змогу ознайомитися на офіційному веб-порталі ДПС України у банері "Податок на нерухоме майно" www.sts.gov.ua.

За матеріалами Хмільницької районної бібліотеки

http://hm-library.com.ua/

 

 

Переглядів: 934 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024