Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 11:47
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Березень » 18 » Схвалено законопроект про заборону фінансових пірамід
09:37
Схвалено законопроект про заборону фінансових пірамід

 Уряд схвалив законопроект, яким передбачено заборону фінансових пірамід в Україні. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 11 березня 2013 року. Документ розроблений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

На жаль, останнім часом в Україні почастішали випадки шахрайств за допомогою фінансових пірамід. Водночас чинне законодавство недостатньо захищає громадян від таких оборудок. Зокрема, Закон України  «Про захист прав споживачів» не можна застосувати в даному випадку, адже згідно з його нормами громадян, які вносять свої кошти, не можна вважати споживачами. До того ж на практиці діяльність таких пірамід здійснюється без реєстрації юридичної особи або фізичної - підприємця. Таким чином норми Закону України  «Про захист прав споживачів» не можуть бути застосовані до фінансових пірамід, оскільки їх учасники не є суб’єктами, на які поширюються норми цього Закону.

Тож Уряд схвалив законопроект, метою якого є заборона діяльності фінансових пірамід в Україні та визначення відповідальності за організацію таких шахрайств з коштами громадян. Зокрема, передбачено на законодавчому рівні визначити саме поняття «фінансова піраміда», встановити заборону її створення, сприяння діяльності та розповсюдження відповідної реклами. Також за організацію або сприяння діяльності фінансової піраміди передбачено  встановити кримінальну відповідальність. До речі, максимальне покарання за умисне створення пірамід групою осіб в особливо великих розмірах передбачене у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Прийняття Закону покликане зменшити соціальну напругу в суспільстві та підвищити рівень довіри громадян до фінансових установ та послуг, які ними надаються, посилити захист майнових прав та інтересів громадян України. Наразі черга за Верховною Радою, на розгляд якої буде спрямовано законопроект. Однак, на жаль, через блокування опозицією, парламент уже упродовж трьох місяців не почав продуктивну законотворчість. Тож коли фактично громадяни отримають реальний захист від фінансових шахраїв, поки що невідомо.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246133169&cat_id=244274160

Переглядів: 841 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024