Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 13:56
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Березень » 19 » Справу підпільних виробників пального направлено до суду
07:44
Справу підпільних виробників пального направлено до суду

Слідчими податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області за процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області завершено досудове розслідування по справі організованої групи осіб, що займалася незаконним виготовленням паливно-мастильних матеріалів.

Встановлено, що зловмисники спеціально придбали обладнання для переробки нафти в промислових масштабах, резервуари для зберігання сировини та готових нафтопродуктів. Спеціально для незаконної діяльності була орендована земельна ділянка, де й здійснювалося виробництво.

Підпільне виготовлення бензину та дизельного пального здійснювалося на постійній основі для подальшої реалізації. В середньому за добу потужності нелегальної «нафтобази» дозволяли переробляти до 50 м³ сировини. Організатори кримінального бізнесу – двоє мешканців Вінницької області, один з яких вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин – придбали обладнання для переробки нафти, в подальшому закуповували сировину та забезпечували подальшу реалізацію готової продукції. Для надання бізнесу видимості легального, організовували наявність відповідної документації, зокрема, підробляючи товарно-транспортні накладні.

В ході проведення слідчих дій співробітниками податкової міліції в резервуарі виявлено близько 40 тис. літрів нафти, а в зупиненій автоцистерні – 24,5 тис. літрів готового нафтопродукту, готового до реалізації. Усе свідчило про те, що масове незаконне виготовлення нафтопродуктів, а також їхнє зберігання з метою збуту здійснювалося та в подальшому планувалося здійснювати на постійній основі.

Втім, двоє організаторів незаконного бізнесу, а також їхній пособник та виконавець невдовзі постануть перед судом за незаконне виготовлення підакцизних товарів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, вчиненому організованою групою. Організаторам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.204, ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України, виконавцю – за ч.3 ст.28, ч.2 ст.204, ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України.

18 березня 2016 року кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

 Головне управління ДФС у Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/241339.html

Переглядів: 590 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024