Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 09:12
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 14 » У колонці 9 податкової декларації з плати за землю вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земділянки
11:07
У колонці 9 податкової декларації з плати за землю вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земділянки

Який показник вказується у колонці 9 розділів  І та ІІ Податкової декларації з плати за землю: нормативна грошова оцінка всієї земельної ділянки чи нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки?

      Відповідно до п.п. 14.1.47 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата).
     Згідно з підпунктами 271.1.1, 271.1.2 п. 271.1 ст. 271 ПКУ базою оподаткування земельним податком є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого розд. ХІІІ ПКУ, або площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.
     Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але п. 288.5 ст. 288 ПКУ встановлено мінімальні та максимальні межі розміру орендної плати у відсотках до нормативної грошової оцінки.
     Для визначення розміру земельного податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок (п. 289.1 ст. 289 ПКУ).
     Пунктом 286.2 ст. 286 ПКУ встановлено, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі. 
     Форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності (далі – Податкова декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560.
     У розділі І Податкової декларації здійснюється розрахунок суми земельного податку, у розділі ІІ Податкової декларації – розрахунок суми орендної плати. Зокрема, річна сума земельного податку зазначається у колонці 12 розділу І Податкової декларації, річна сума орендної плати – у колонці 11 розділу ІІ Податкової декларації. Оскільки згідно з формою Податкової декларації для обчислення річної суми земельного податку та річної суми орендної плати враховується загальна площа земельної ділянки (колонка 8 розділів І та ІІ Податкової декларації), то для визначення розміру плати за землю (земельного податку, орендної плати) слід використовувати нормативну грошову оцінку одиниці площі земельних ділянок. Тобто у колонці 9 розділів І та ІІ Податкової декларації вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України

Категорія 112.05

http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

Переглядів: 742 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024