Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:28
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Листопад » 6 » Українцям дозволили безмитно ввозити товари на тисячу євро
20:02
Українцям дозволили безмитно ввозити товари на тисячу євро

Верховна рада збільшила неоподатковувану максимальну сумарну вартість товарів, що ввозяться в ручній поклажі або в супроводжуваному багажі до 1 тисяч євро.

Документ передбачає внесення змін до Митного кодексу.

Рада також скоротила з 20% до 10% загальне мито, яке нараховується на обсяги товарів, які перевищують норму безмитного ввезення.

 Відповідно до закону, у разі ввезення товарів на суму понад 10 тис. євро застосовуються повні ставки мит.

 Письмовому декларуванню з подачею митної декларації підлягають товари, сумарна вартість яких перевищує 10 тис. євро.

 Закон також передбачає низку нововведень у сфері митного оформлення, зокрема: право декларанта на здійснення митного оформлення товарів у будь-якому митному органі, проведення митного оформлення протягом 4 годин з моменту подачі митної декларації, персональну відповідальність посадових осіб митниці за неправомірні затримки митного оформлення, використання однієї декларації для здійснення різних митних формальностей, право декларанта задекларувати товари до моменту їх прибуття в Україну, звільнення декларанта від відповідальності за ненавмисні помилки.

 Закон передбачає встановлення переліку документів, що надаються митним органам для здійснення митного контролю, визначає перелік предметів, які належать до особистих речей громадян і не обкладаються податками під час переміщення через кордон.

Крім того, закон передбачає декриміналізацію товарної контрабанди, тобто переводить це порушення до адміністративних.

 Документ також скорочує перелік порушень митних правил і мінімізує застосування стягнення у вигляді конфіскації товарів і транспортних засобів.

 Нова редакція Митного кодексу також передбачає можливість надання суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності статусу вповноваженого оператора економічної діяльності.

 Такий статус передбачає одержання суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності дозволу на спрощення митних процедур або дозволу на спрощення митного контролю на надійність і безпеку.

 Уповноважені оператори економічної діяльності вносяться в спеціально створюваний Єдиний реєстр уповноважених операторів.

http://appu.org.ua/

 

Переглядів: 905 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024