Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 12:53
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Уряд схвалив Постанову, що уможливлює створення відкритих реєстрів з відшкодування ПДВ
20:53
Уряд схвалив Постанову, що уможливлює створення відкритих реєстрів з відшкодування ПДВ

Міністерство фінансів продовжує реалізацію кроків, що допоможуть запровадити прозорість у всі процеси управління державними фінансами та взаємовідносин з платниками податків, що, в свою чергу, має допомогти подолати корупцію в податковій сфері. 

З цією метою, наприкінці минулого року Міністерство фінансів сприяло ухваленню Верховною Ради змін до податкового законодавства, якими було запроваджено створення 2 публічних відкритих реєстрів з однаковою системою хронологічного відшкодування ПДВ (Закон України від 24.12.2015 р № 909). До цих реєстрів будуть вноситися заявки на відшкодування ПДВ від компаній, які відповідають (для першого реєстру) і не відповідають (для другого реєстру) критеріям, визначеним в пункті 200.19 статті 200 Податкового кодексу.

На виконання даних змін до законодавства, на своєму засіданні 11 лютого, Уряд ухвалив Постанову, що була розроблена Міністерством фінансів та забезпечує умови для створення відкритих реєстрів з відшкодування ПДВ. Дана постанова затверджує Порядок ведення та форми реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Зокрема, порядком передбачено:

·перелік даних, з яких формуватимуться такі реєстри;

·  автоматичне внесення заяв до відповідного реєстру, що здійснюватиметься протягом операційного дня у хронологічному порядку надходження таких заяв      

·      публікацію таких реєстрів на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет Державної фіскальної служби України;

  ·     повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування у хронологічному порядку, відповідно до черговості внесення до кожного відповідного реєстру заяв.

           

"Протягом багатьох років, вибірковий непрозорий процес до відшкодування ПДВ в Україні створював значні можливості для корупції у цій сфері, і через це був однією з ключових головних причин для нарікань бізнесу на інвестиційний клімат в Україні. З прозорими реєстрами хронологічного відшкодування ПДВ, що оприлюднюються онлайн, ми раз і на завжди вирішимо дану проблему", - зазначила з цього приводу Міністр фінансів Наталія Яресько.

 

Схема бюджетного відшкодування ПДВ з 01.02.2016

 

Сайт Міністерства фінансів України

http://www.minfin.gov.ua/news/view/uriad-skhvalyv-postanovu-shcho-umozhlyvliuie-stvorennia-vidkrytykh-reiestriv-z-vidshkoduvannia-pdv?category=novini-ta-media

Переглядів: 615 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024