Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 15:07
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Вересень » 6 » В ДФС ведеться активна робота з метою перетворення на сервісну службу
20:06
В ДФС ведеться активна робота з метою перетворення на сервісну службу

Під час прес-конференції, яка відбулась 4 вересня 2015 року у Державній фіскальній службі України, Голова ДФС Роман Насіров розповів про основні результати реформ у відомстві за останні чотири місяці.

Так, зокрема, основне завдання, визначене планом Інституційної реформи Державної фіскальної служби України - повне перетворення з контролюючого органу на сервісну службу.

Вперше в історії служби розпочалася її радикальна адміністративна реформа – у липні змінилася структура, що надасть змогу до кінця року впровадити зміни у функціонуванні служби та на 20% зменшити кількість працівників – в ДФС будуть усунені дублюючі функції та підвищена ефективність її роботи.

Також затверджено нову регіональну структуру ДФС, яка передбачає скорочення кількості територіальних органів, зокрема, планується зменшення майже вдвічі кількості районних податкових інспекцій, натомість відкриватимуться центри обслуговування, в яких надаватиметься допомога платникам податків.

«Один з прикладів – перетворення територіальних органів ДФС на сервісні офіси, які не будуть проводити перевірки, не контролюватимуть платників, а надаватимуть реальні сервісні послуги, пов’язані з податками», - зазначив Роман Насіров.

Окрім того, за короткий період часу розроблено та запроваджено низку електронних сервісів для платників податків, які значно спрощують та скорочують процедури сплати податків, обліку, реєстрації, отримання інформації тощо.

Одне з найважливіших нововведень, зауважив Роман Насіров - запровадження системи електронного адміністрування ПДВ, що дозволило зробити адміністрування цього податку прозорим, унеможливило створення фіктивних податкових кредитів та «податкових ям».

Також скорочуються та спрощуються форми податкової звітності для юридичних та фізичних осіб – платників податків.

Розпочато процес демілітаризації податкової міліції, що означатиме зміну форм і методів роботи даного підрозділу та сприятиме покращенню ставлення суспільства до цієї структури.

Разом з тим ДФС розроблена та впроваджується антикорупційна програма з посилення заходів протидії і запобігання корупції всередині служби. Результатом посилення роботи у цьому напрямі стало відкриття з червня майже 180 кримінальних проваджень стосовно посадових осіб фіскальної служби, оголошено підозру про вчинення кримінальних правопорушень 28 працівникам, матеріали 20 кримінальних проваджень направлені до суду з обвинувальними актами, 4 особи вже засуджено.

Як наголосив Голова ДФС, служба в процесі реформування, виконує декілька складних завдань одночасно: забезпечує стабільне наповнення бюджету, проводить реформи, впроваджує нові сервіси для платників, працює над поверненням боргів, які були у держави перед бізнесом, зокрема, переплати податків та невідшкодований ПДВ.

Серед ключових завдань ДФС залишається боротьба з тіньовою економікою, яка заважає бізнесу працювати чесно і легально.

Так, у травні – серпні 2015 року до загального фонду державного бюджету забезпечено надходження у сумі 157,3 млрд. грн. платежів. За результатами боротьби з тіньовим бізнесом лише у серпні за рахунок детінізації зібрано 9,6 млрд. грн. ПДВ, що на 28% перевищує індикативні показники та на третину - середній щомісячний показник з початку року.

«Це 100 млн. доларів з тіньової економіки, які ми змогли повернути до бюджету. І очікуємо таке виконання щомісяця», - заявив Роман Насіров.

Також, за його словами, припинена діяльність 22 конвертаційних центрів, з контрагентів яких до бюджету вже стягнуто 336 млн. гривень. Більше ніж на 400 млн. гривень вилучено підакцизної продукції. На стадії реєстрації податкових накладних в ЄРПН виявлено та зупинено операцій зі створення фіктивного кредиту на суму понад 90 млрд. гривень. На суму понад 500 млн. гривень відшкодовано державі збитків по закінчених кримінальних провадженнях.

Голова ДФС зазначив, що для ефективної боротьби з тіньовою економікою та успішного проведення реформ дуже важлива підтримка громадськості та тісна співпраця з бізнесом та запевнив, що ДФС завжди відкрита до діалогу та конструктивної критики.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

Переглядів: 677 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024